Εκτάκτως στη Σάμο ο Νότης Μηταράκης μετά τα νέα επεισόδια

Εκτάκτως στη Σάμο ο Νότης Μηταράκης μετά τα νέα επεισόδια

Εκτάκτως στη Σάμο αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, στον απόηχο των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας και την φωτιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ Σάμου.

Παράλληλα ο Υπουργός Μετανάστευσης αναμένεται μέσα στην ημέρα να ζητήσει τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των Δημάρχων του Βορείου Αιγαίου καθώς και του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στα νησιά και να ληφθούν επιπλέον μέτρα, με δεδομένο ότι σε Χαλκειός, Βαθύ και Μόρια η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με το samos24.gr.

Νέα πυρκαγιά στο ΚΥΤ στο Βαθύ - Πετροπόλεμος μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών

Εχουν προσαχθεί επτά άτομα στην Αστυνομία ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων.

 Προβληματίζουν σοβαρά τις αστυνομικές Αρχές οι φωτιές που ξέσπασαν χθες το απόγευμα και το βράδυ στον καταυλισμό αιτούντων άσυλο περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου. Φωτιές που πήραν σύντομα διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών αλλά και των φιαλών υγραερίου που υπάρχουν μέσα στις σκηνές για μαγείρεμα.

Εν τω μεταξύ άλλη μια φωτιά ξέσπασε σήμερα περίπου στις 11.00 το πρωί στην πτέρυγα ανηλίκων του ΚΥΤ και πήρε και αυτή διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες παράλληλα με τις φωτιές εκδηλώνονται και συγκρούσεις ανάμεσα σε Αφρικανούς και Αφγανούς που διαμένουν στον καταυλισμό με σημαντικότερη αυτή σήμερα το πρωί με πετροπόλεμο.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο έχουν προσαχθεί επτά άτομα στην Αστυνομία ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα