Κορονοϊός - Ελλάδα: 99 νέα κρούσματα, 1.613 συνολικά

99 νέα κρούσματα κορονοιού, σήμερα Παρασκευή, συνολικά 1.613 είναι τα επιβεβαιωμένα  στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

 Εν τω μεταξύ ακόμη τρεις άνθρωποι  κατέληξαν. Ένας 68χρονος στο Αττικόν και δύο γυναίκες στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα

Τρεις νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες . Τα θύματα είναι ένας 68χρονος στο νοσοκομείο Αττικόν και δύο γυναίκες ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα. Πλέον ο συνολικός αριθμός των ζωών που έχουν χαθεί στηην Ελλάδα από τον covid-19 είναι 62.

Όπως ανέφερε, από το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας, τα 335 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 563 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 92, από τους οποίους 23 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 66 έτη. Το 70% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Επιπλέον ανακοίνωσε έξι νέους θανάτους στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον κορωνοϊό στα 59. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη, 49 από αυτούς ήταν άνδρες και 10 γυναίκες. Οι 11 ασθενείς που βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη και αρκετοί υποκείμενα νοσήματα, ενώ έχουν διενεργηθεί 22.437 διαγνωστικά τεστ.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα