Κορονοϊός: Στους 32 οι νεκροί στην Ελλάδα - 95 νέα κρούσματα, 1.061 συνολικά

Στους 32 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (28/3) ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Από τους θανάτους οι 25 αφορούν άνδρες και οι 7 γυναίκες.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 95 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.061. Σύμφωνα με τον ίδιο, 69 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών. Πέντε πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 14.300 τεστ για κορονοϊό. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, από όσους νοσηλεύονται το μέσο διάστημα παραμονής στο νοσοκομείο είναι οι 10 ημέρες. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως θα εκδοθεί νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο.

«Σταματήστε να γράφετε δεξιά και αριστερά για θανάτους και να σκορπάτε τον τρόμο. Είναι δική μας δουλειά αυτή, να ενημερώνουμε τον κόσμο», τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος.
Χαρδαλιάς: Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό - Διακοπή πτήσεων από και προς Ολλανδία
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στάθηκε σε δύο θέματα:

    Από Δευτέρα, όποια λαϊκή αγορά δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του υπουργείου, θα κλείνει οριστικά.
    Για την Καστοριά και το γενικό νοσοκομείο: 28 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν μεταφερθεί εκεί.

Ο καθηγητής υπογράμμισε πως η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε τα φάρμακα που θα χορηγούνται στους πάσχοντες. Έκανε ειδική αναφορά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στον καθοριστικό του ρόλο. Αναφέρθηκε, επίσης, στις ΗΠΑ, λέγοντας πως στη Νέα Υόρκη έχουν υπερκεραστεί οι δυνατότητες του συστήματος Υγείας.

O Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι παραμένουμε σε ένα καλό σενάριο εξέλιξης της πανδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ