Κορονοϊός: Επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Σύρο – Το πρώτο στις Κυκλάδες

Κορονοϊός: Επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Σύρο – Το πρώτο στις Κυκλάδες

Επιβεβαιώθηκε εχθές το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στις Κυκλάδες, το οποίο είναι στην πρωτεύουσα του νομού, τη Σύρο.

Πρόκειται για 88χρονο άνδρα καρδιοπαθή, ο οποίος είναι Συριανός και διαμένει στη θέση Βράχος ανάμεσα σε Ερμούπολη και Πισκοπειό και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο ηλικιωμένος μετέβη πρόσφατα σε νοσοκομείο της Αθήνας για σοβαρό ιατρικό λόγο, όπου είναι και το πιθανότερο να κόλλησε τον ιό. Αφού επέστρεψε στην Σύρο και εμφάνισε συμπτώματα της νόσου, μεταφέρθηκε την Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και κατόπιν των απαραίτητων εργαστηριακών αναλύσεων, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε καραντίνα σε ειδικό χώρο. Τ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας, ο ίδιος μετέβη στο Νοσοκομείο Σύρου με άλλα συμπτώματα, ενώ από το ιατρικό προσωπικό κρίθηκε αναγκαίο να ληφθεί δείγμα για να εξετασθεί αναφορικά με τον ιό του κορωνοϊού.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι απομονωμένο στο Νοσοκομείο Σύρου από την Κυριακή, ενώ από τη διοίκηση γίνονται όλες οι ενέργειες προκειμένου να αποφασισθεί πότε θα μεταφερθεί σε Νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο αναφοράς των Αθηνών με αεροδιακομιδή, σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες και τα μέτρα, τα οποία έχουν καθορισθεί από τον κρατικό μηχανισμό και τον ΕΟΔΥ.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε μέσα σε θάλαμο αποσυμπίεσης με ασθενοφόρο που ανέλαβε την μετάβασή του στο αεροδρόμιο του νησιού για την πραγματοποίηση της διακομιδής.

Δεν έχει γίνει γνωστό, για την ώρα, αν από το συγκεκριμένο περιστατικό υπήρξε μετάδοση του ιού σε άλλον πολίτη. Ούτως ή άλλως αναμένονται αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων κι άλλου ασθενούς από την Σύρο, ενώ, γενικότερα, “ύποπτα” κρούσματα κορωνοϊού είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρουσιάζεται καθημερινά σε όλη την επικράτεια, μιας και η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, οι τοπικές αρχές του νησιού, τονίζουν σε όλους τους τόνους και απευθύνουν έκκληση προς το σύνολο των κατοίκων της Σύρου, να τηρούν με ευλάβεια τα προβλεπόμενα αυστηρά μέτρα προστασίας, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα μετάδοσης και διασποράς της νόσου.

Πρέπει να τονισθεί πως το Νοσοκομείο Σύρου θα λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για να τεθεί σε καραντίνα το προσωπικό που επιβάλλεται, καθώς χειρίστηκε το περιστατικό.
Επίσης, σε καραντίνα βρίσκεται σημαντικός αριθμός εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος της Σύρου, ιδιαίτερα όσοι ήρθαν σε επαφή με τον 88χρονο. Παράλληλα, ιχνηλατούνται από τους αρμόδιους τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του ασθενούς, όπως και η γυναίκα που φρόντιζε τον ίδιο και την σύζυγό του

cyclades24

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα