Κορoνοϊός: Εικοσιένα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 352 το σύνολο

Κορoνοϊός: Εικοσιένα νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 352 το σύνολο

Σε 352 ανέρχονται τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα  κορονοϊού,  στη χώρα μας ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, εκ των οποίων τα 21 είναι νέα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα τα 51 είναι απροσδιορίστου πηγής μόλυνσης. Εξήντα πέντε κρούσματα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών. Εννέα νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας .

Δέκα ασθενείς  έχουν λάβει εξιτήριο. Συνολικά έχουν ελεγχθεί για κορονοϊό 4320 δείγματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση του συστήματος υγείας με 15 εκατ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού, επιπλέον 75 εκατ. για τις προσλήψεις 2.000 υγειονομικών που ήδη έχουν ξεκινήσει. Είπε επίσης, ότι πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών.

Στην ενημέρωση παραβρέθηκε και ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επανέλαβε ότι από την Τετάρτη θα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα λιανεμπορίου. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι με απόφασή του μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών δύο χωριά Βοΐου Κοζάνης, Δαμασκηνιά και Δραγασιά. Ακόμη, επανέλαβε ότι όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας συμμετείχε στην συνεδρίαση της Ιεράς Σύνοδου, η οποία πραγματοποιήθηκε για να εξεταστεί η στάση της Εκκλησίας μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση στην προσπάθεια αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα. Έτσι, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, από την Τετάρτη επεκτείνεται το μέτρο αναστολής λειτουργίας και στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Δηλαδή, κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, ότι συνδέεται με τα πρατήρια τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Επιπλέον διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, τα οποία πλέον θα κλείνουν στις 10 το βράδυ. Παράλληλα θα προβλέπεται η δυνατότητα λειτουργίας τους τις επόμενες 4 Κυριακές, ενώ έχει ήδη έχει επιτραπεί να γίνονται παραδόσεις κατ’ οίκον τις Κυριακές.

Ακόμη επεκτείνονται οι λειτουργίες που αναστέλλονται στα δικαστήρια μέχρι και τις 27 Μαρτίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την εμφάνιση του κορονοϊού.

Επιπλέον, σημείωσε πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα