Δίκη Τοπαλούδη: "Έγινε μακελειό"-"Δεν άκουσα τίποτα" – Κατέθεσε η γιαγιά και ο πατέρας του Ροδίτη

Δίκη Τοπαλούδη: "Έγινε μακελειό"-"Δεν άκουσα τίποτα" – Κατέθεσε η γιαγιά και ο πατέρας του Ροδίτη

Πως δεν άκουσε τίποτα το βράδυ της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, κατέθεσε η γιαγιά του 23χρονου Ροδίτη. Αντέδρασε η εισαγγελέας λέγοντας πως «αυτό που έγινε ήταν μακελειό».

Ο 23χρονος κατηγορούμενος εμφανίστηκε ξυπόλητος στο δικαστήριο και μονολογούσε πως λένε ψέματα για τον ίδιο. Διέκοπτε συνεχώς την κατάθεση της γιαγιάς του με αποτέλεσμα η πρόεδρος του δικαστηρίου να ζητήσει την απομάκρυνσή του.

«Εγώ από την πρώτη στιγμή δεν πίστεψα ότι ο εγγονός μου έκανε αυτό το πράγμα. Λυπήθηκα πολύ γι’ αυτό που έγινε έχω οικογένεια και καταλαβαίνω» κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου η γυναίκα η οποία κατοικεί στο ισόγειο του τριώροφου που σκοτώθηκε η Ελένη Τοπαλούδη.

«Δεν άκουσα τίποτα» επέμεινε η μάρτυρας αναφερόμενη στο μοιραίο βράδυ και δέχτηκε την αμφισβήτηση της πολιτικής αγωγή η οποία έθεσε θέμα αξιοπιστίας.

Η γιαγιά του κατηγορούμενου κατέθεσε πως εκείνη την νύχτα άκουσε τον εγγονό της που ήρθε στο σπίτι μαζί με την παρέα του. «Άκουσα γέλια» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως στη συνέχεια δεν άκουσε φασαρία παρά μόνο τα ξημερώματα, μέσα στον ύπνο της, το αυτοκίνητο να φεύγει.

«Άκουσα ένα κορίτσι που μιλούσε αλλά δεν κατάλαβα τι έλεγαν. Γέλαγαν και ανέβηκαν τη σκάλα, δεν άκουσα τίποτα άλλο . Δεν άκουσα τίποτα άλλο , πήγα για ύπνο. Μακάρι να άκουγα κάτι που με ανησυχούσε θα ανέβαινα επάνω» είπε.

«Αυτό που έγινε ήταν μακελειό. Μην μου λέτε δεν ξέρω» παρατήρησε η εισαγγελέας και απευθυνόμενη στη μάρτυρα ρώτησε: «Είναι δυνατόν να γίνεται αυτό επί 3,5 ώρες και να μην έχετε ακούσει κάτι;»

Μάρτυρας: Τίποτα δεν άκουσα. Αν άκουγα φωνές δεν θα ανέβαινα επάνω ; Ο εγγονό μου λέει ότι δεν έκανε τίποτα και το πιστεύω και εγώ , ξέρω το χαρακτήρα του. Μάλλον ο άλλος θα το έκανε .

Εισαγγελέας: Σας το είπε αυτό; Τον ρωτήσατε γιατί δεν αντέδρασε;

Μάρτυρας: Έπαθε σοκ το παιδί . Δεν ξέρω περισσότερα ήταν χάλια. Τον αγαπώ πάντα θα το αγαπώ.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο εγγονός της είχε περιπέτειες με ναρκωτικά και προβλήματα με την ψυχική του υγεία. «Είχε εμμονές και πάθαινε κρίσεις πανικού» ανέφερε.

Για τα προβλήματα που είχε ο Ροδίτης κατηγορούμενος μίλησε στο δικαστήριο και ο πατέρας του.

Το ξεκίνημα της κατάθεσης του σημαδεύτηκε από την αντίδραση του γιου του ο οποίος είχε οδηγηθεί και πάλι στο εδώλιο. «Θα σε εκδικηθώ. Δεν είμαι γιος σου. Άμα το ξαναπείς θα σε μαχαιρώσω» φώναξε ο νεαρός επαναλαμβάνοντας πως είναι αθώος. «Τι αθώος;» τον ρώτησε ο συγκατηγορούμενος του και εκείνος έστρεψε τα βέλη του σε βάρος του λέγοντας: «Σκάσε εσύ μη σε σπάσω στο ξύλο… Δεν έχω κάνει τίποτα. Τέλος».

Η αντίδραση του κατηγορούμενου οδήγησε σε νέα απομάκρυνση του από την δικαστική αίθουσα.

Ο πατέρας του στην κατάθεση του έκανε λόγο για ένα άβουλο πλάσμα που τον επηρέαζαν οι παρέες του.

«Ήταν ένα παιδί που ότι του λέγανε έκανε» ανέφερε χαρακτηριστικά και έδωσε μια εικόνα ενός παιδιού με προβληματική συμπεριφορά την οποία, ωστόσο, ως οικογένεια είχαν υποτιμήσει.

Ο μάρτυρας μίλησε για τις προσπάθειες τους να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά τα οποία, όπως είπε, ξεκίνησε όταν ήταν 14 ετών.

Αναφερόμενος δε στη σχέση που είπε ο γιος του είπε πως ήταν τρυφερός και ευγενικός με την κοπέλα.

«Εκείνη την περίοδο (σ.σ.του εγκλήματος) έκανε χρήση, είχε ξεφύγει. Μου είχε πει ότι είχε τάσεις αυτοκτονίας πράγμα που μας οδήγησε στον ψυχίατρο ο οποίος του έδωσε φάρμακα» τόνισε.

Η εισαγγελέας επικαλέστηκε πρόσφατη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος φέρεται να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα: «Ο ψυχίατρος λέει ότι ο γιος σας δεν πάσχει από κάτι , αλλά προσποιείται, κοινώς μας δουλεύει».

«Λέει ότι δεν έχει κάνει τίποτα ούτε σκοπό σε ούτε πέταξε την κοπέλα. Αυτό πιστεύω και εγώ» είπε ο μάρτυρας αναφερόμενος στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ ενώ στη συνέχεια κλήθηκε από την εισαγγελέα να απαντήσει στο ερώτημα αν υπήρξε βιασμός.

Εισαγγελέας: Ο βιασμός δεν υπάρχει για εσάς;

Μάρτυρας: Ο βιασμός δεν υπάρχει. Δεν την βίασαν μου είπε.

Ήταν η στιγμή που ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη αντέδρασε φωνάζοντας: «Τα μαχαίρια που έβγαζε στο σχολείο δεν τα ήξερες;».

Η εισαγγελέας, με τη σειρά της, απευθυνόμενη στον μάρτυρα σχολίασε: «Το τι έγινε και τι δεν θα το πούμε εμείς , ευτυχώς».

Μάρτυρας: Ο γιος μου μου είπε ότι δεν την βίασαν. Δεν την παρέσυραν πήγε με τη θέληση της.

Η εξέταση του μάρτυρα θα συνεχιστεί στις 17 Μαρτίου.

Στη θέα του πατέρα του κατηγορούμενου Ροδίτη να βγαίνει από τη δικαστική αίθουσα η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία δεν αντέχει να παρακολουθεί την ακροαματική διαδικασία και παραμένει εκτός, ξέσπασε με φωνές και κατάρες .

«Είστε δολοφόνοι …» φώναξε η μητέρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα