Θετικός στον κορονοϊό επιβάτης κρουαζιερόπλοιου που είχε έλθει Ρόδο

Θετικός στον κορονοϊό επιβάτης κρουαζιερόπλοιου που είχε έλθει Ρόδο

Κρούσμα κορωνοϊού επιβάτη κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας MSC CRUISES, το οποίο πλέει προς τη χώρας μας, επιβεβαιώθηκε σήμερα. «Εξετάζουμε τις πληροφορίες με μεγάλη προσοχή», διευκρίνισε επ΄αυτού ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Το MSC CRUISES, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξεκίνησε την 11ήμερη κρουαζιέρα του από τη Γένοβα της γειτονικής Ιταλίας και τώρα προσεγγίζει το λιμάνι της Κέρκυρας.

Μεταφέρει 1572 επιβάτες από διάφορε χώρες και έχει καταπλεύσει στα λιμάνια Κατακόλου, Ηρακλείου Κρήτης, Ρόδου και Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο καπετάνιος του πλοίου ενώ βρίσκονταν στον Πειραιά, ενημέρωσε τους επιβάτες να επιστρέψουν άμεσα στο κρουαζιερόπλοιο και να παραμείνουν σε αυτό.

Λόγος αυτού το ότι επιβάτης που είχε ταξιδέψει με το πλοίο την περασμένη εβδομάδα και αποβιβάστηκε στη Γένοβα, διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Στο πλοίο έχουν γίνει έλεγχοι για τον ιό και είναι σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, επισημαίνει ότι «ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές αρχές, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία».

«Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων εφαρμόζοντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΛΚΕ , ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε κατάπλου, η υγειονομική αρχή του πλοίου εκδίδει πιστοποιητικό υγείας για το σύνολο των επιβαινόντων σε αυτό.

parapona-rodou