Έβρος: Νέα επεισόδια στις Καστανιές - Χημικά και δακρυγόνα

Έβρος: Νέα επεισόδια στις Καστανιές - Χημικά και δακρυγόνα

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στις Καστανιές. Οι Έλληνες αστυνομικοί προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους. Βροχή τα χημικά από την τουρκική πλευρά στο σημείο.

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο σημείο συνοριακής διέλευσης στις Καστανιές του Έβρου. Λίγο πριν τις 10.00 σημειώθηκαν νέα επεισόδια με δακρυγόνα και χημικά που έπεσαν από την τουρκική πλευρά.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και δακρυγόνων από την άλλη πλευρά, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις. Η ατμόσφαιρα έγινε γρήγορα αποπνικτική με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους.

Από τις 06.00 της Κυριακής ως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας από ελληνικής πλευράς έγιναν 9.877 αποτροπές εισόδου. Συνελήφθησαν 68 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Εν τω μεταξύ λίγο μετά τις 08.00 έδεσε το πλοίο Superfast XI στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου θα φιλοξενηθούν αστυνομικοί που μετακινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Νομό Έβρου για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Το πλοίο της εταιρείας Superfast, που απέπλευσε από την Πάτρα και θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο, έχει ναυπηγηθεί το 2002, είναι μήκους 200 μέτρων, διαθέτει 198 καμπίνες και είναι χωρητικότητας 1.800 επιβατών.

Η περιοχή στις Καστανιές παραμένει υπό πολιορκία με τα επεισόδια να είναι συνεχή. Οι μετανάστες βλέπουν την ελπίδα που τους πούλησαν οι τουρκικές αρχές να σβήνει με τις συνθήκες στον Έβρο να παραμένουν δύσκολες.

Χθες, εκατοντάδες πρόσφυγες – μετανάστες, που έχουν κατασκηνώσει στις Καστανιές, επιτίθονταν κατά διαστήματα εκσφενδονίζοντας πέτρες, ξύλα και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο βρεθεί μπροστά τους, εναντίον των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούσαν να αμυνθούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

“Τουρκική περίπολος έκοβε τον φράχτη”

Ο Σταύρος Τζιαμαλίδης πρόεδρος κοινότητας Καστανιών, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ  περιέγραψε την κατάσταση ως εξαιρετικά δύσκολη: “Έχουν πολύ μεγάλη βοήθεια από τους Τούρκους οι μετανάστες. Τουρκική περίπολος έκοβε τον φράχτη για να βοηθήσει τους μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα. Πρόλαβε η δική μας περίπολος και προχώρησε στην αποκατάσταση του φράχτη. Οι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι, έχουν υπομονή, θέλουν να βοηθήσουν την κατάσταση όπως μπορούν”.

 

Πηγή: evrosonline.grnewsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα