Έβρος: Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να προωθεί μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Έβρος: Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να προωθεί μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Συνεχίζεται η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τους Τούρκους να συνεχιζουν τις προκλήσεις καθώς όχι μόνο προωθούν τους μετανάστες στις Καστανιές Έβρου αλλά τους μοιράζουν και δακρυγόνα, ενώ ρίχνουν πλέον και οι ίδιοι χημικά σε Έλληνες αστυνομικούς.

Η ρίψη των χημικών από την τουρκική πλευρά καθοδηγήθηκε με τη χρήση δύο drones που πετούσαν στο σημείο

Από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής καταγράφηκαν περίπου 5.500 αποτροπές εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 60 συλλήψεις και σχηματίστηκε δικογραφία για παρανομή είσοδο στη χώρα.

Χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται σε όλο το μήκος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα και προσπαθούν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος με αποτέλεσμα να μαίνονται άγρια επεισόδια με τις ισχυρές δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού.

Ενισχύονται οι δυνάμεις του ελληνικού στρατού στα σύνορα

Λόγω του τεταμένου κλίματος στα σύνορα, δόθηκε εντολή ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις του ελληνικού στρατού στις Καστανιές Εβρου. Την ίδια ώρα, βίντεο έχουν καταγράψει τα ηχητικά μηνύματα του ελληνικού στρατού, με τα οποία προειδοποιούν τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Επεισόδια με πετροπόλεμο και χημικά - Τραυματίας αστυνομικός 

Με χρήση χημικών απάντησαν οι αστυνομικοί στον πετροπόλεμο που δέχονται από πλευράς των συγκεντρωμένων προσφύγων και μεταναστών στο τελωνείο των Καστανεών.

Στον χώρο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός. Οι πρόσφυγες - μετανάστες επιτίθενται εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο. Στην επιχείρηση αναχαίτισης οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και όχημα ρίψης νερού.

Αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την άλλη πλευρά κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αποτροπής εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, στις Καστανιές Έβρου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες, είναι καλά στην υγεία του και παρά τον τραυματισμό του, ζήτησε σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Συγκέντρωση υπέρ του κλεισίματος των συνόρων στους μετανάστες 

Διαδηλωτές έφτασαν στα σύνορα από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ξεδίπλωσαν την ελληνική σημαία μπροστά στις μπάρες και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ φώναξαν συνθήματα, όπως "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες".

Οι πολίτες, όπως ανέφεραν, προτίθενται να παραμείνουν στα σύνορα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τουρκικό στρατιωτικό όχημα ανάμεσα στους μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα, ανάμεσα στους μετανάστες που βρίσκονται στα τουρκικά εδάφη, στον Έβρο, κατέγραψε ο ΑΝΤ1.

Το όχημα, με υψωμένη τη σημαία και με τη σειρήνα αναμμένη διακρίνεται να περνά ανάμεσα στους ανθρώπους, που είναι μαζεμένοι στο σημείο.

Δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή νύχτα στον Έβρο, όπου παραμένουν ισχυρές ελληνικές δυνάμεις, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν την είσοδο στα ελληνικά εδάφη των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν συγκεντρωμένοι στα τουρκικά εδάφη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα