Βόλος: Αυτό είναι το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του 11χρονου

Βόλος: Αυτό είναι  το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του  11χρονου

Εκδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τη νεκροψία-νεκροτομή του 11χρονου μαθητή που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα σε νοσοκομείο στον Βόλο.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η αιτία θανάτου του ανήλικου αγοριού είναι η μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, ενώ θα γίνουν περισσότερες εξετάσεις για να διαγνωστεί το στέλεχος του ιού που προκάλεσε την ασθένια. 

Το άτυχο αγόρι παρουσίασε υψηλό πυρετό το περασμένο Σάββατο και η κατάστασή του επιδεινώθηκε με πόνους στο κεφάλι. Οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο και οι εξετάσεις έδειξαν ιγμορίτιδα. Τα αποτελέσματα ανησύχησαν τους γιατρούς και αποφάσισαν εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική, προκειμένου να υπάρξει στενή παρακολούθηση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το παιδί παρουσίασε εφίδρωση και αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Η κατάσταση έγινε άμεσα αντιληπτή από τη νοσηλεύτρια που ενημέρωσε άμεσα το ιατρικό προσωπικό της κλινικής, που κοιμόταν μέσα στο Νοσοκομείο. Κινητοποιήθηκαν η παιδίατρος, καρδιολόγος και αναισθησιολόγος. Στον 11χρονο χορηγήθηκαν αμέσως ενδοφλέβιες ενέσεις, ενώ παράλληλα έγινε προσπάθεια ανάνηψης σχεδόν επί μία ώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού το παιδί «έσβησε» λίγο αργότερα.

Στο νοσοκομείο του Βόλου οι γονείς του στηρίζονται από ψυχολόγους, ενώ ο πατέρας του μόλις ενημερώθηκε τα ξημερώματα πως το παιδί έπεσε σε κώμα εξαφανίστηκε γιατί δεν μπορούσε να αντέξει την θλίψη. Όταν μετά από ώρες έδωσε σημεία ζωής καταρακωμένος ζήτησε να «αποχαιρετήσει» το παιδί του.

H κηδεία του άτυχου αγοριού θα γίνει την Πέμπτη και η οικογένεια επιθυμεί τα χρήματα να δοθούν στην Κιβωτό του Kόσμου.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου αναφέρει: 

«Αγόρι 11 ετών, κάτοικος Ν.Ιωνίας Βόλου, προσήλθε στην Παιδιατρική Κλινική με εμπύρετο προς διάγνωση στις 25/02/2020 τα ξημερώματα, συνοδευόμενο από τους γονείς του. Πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις, διενεργήθηκε αμέσως ενδοφλέβια και παρεντερικά φαρμακευτική αγωγή.

Στις 26/02/2020 τα ξημερώματα και ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν ελεγχόμενη, αιφνιδίως επιδεινώθηκε. Το παιδί διασωληνώθηκε από αναισθησιολόγο, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από παιδίατρο, αναισθησιολόγο και καρδιολόγο για 1 ώρα, αλλά απέβησαν άκαρπες. Ώρα θανάτου 06:20 στις 26/02/2020».