Κορονοϊός: Τέσσερα ύποπτα κρούσματα στην Πάτρα - Δύο στην Βέροια

Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα από τις αιματολογικές εξετάσεις του 40χρονου που νοσηλεύεται στην Πάτρα με ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας ταξίδεψε από την Γερμανία, μέσω Ιταλίας με πλοίο για την Ελλάδα, πήγε σε ιδιωτικό νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης και από εκεί κρίθηκε πως έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στην διάρκεια της νύχτας υπήρξαν άλλα τρία ύποπτα δείγματα για κορωνοϊό. Σύμφωνα με το κανάλι, μία Γαλλίδα και δύο ακόμη άτομα, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας με συμπτώματα υψηλού πυρετού, όμως ο διοικητής υγειονομικής της περιφέρειας, είπε πως δεν φαίνεται να έχουν συμπτώματα που να παραπέμπουν στην επιδημία.

Ύποπτα κρούσματα και στη Βέροια

Στη Βέροια, σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr τα εν λόγω δυο περιστατικά ελέγχονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του υπουργείου Υγείας, καθώς οι δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε ειδικά διαμορφωμένη μονάδα που ήταν εγκαίρως έτοιμη έξω από το κτίριο του Νοσοκομείου, ενώ υπήρχε ετοιμότητα με όλα τα μέτρα προστασίας (ειδικές στολές, μάσκες κλπ.).

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δείγματα έχουν ήδη σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ και αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα. Το ίδιο site αναφέρει, πάντως, επίσης πως οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και τα επόμενα 24ωρα οι δύο νεαροί αναμένεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα