Δεν έπαιρνε ούτε χάπια γιατί πίστευε πως παχαίνουν: Έσβησε 24χρονη δασκάλα από νευρική ανορεξία

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με διαταραχές Πρόσληψης Τροφής τις τελευταίες δεκαετίες. Πιο πρόσφατη περίπτωση στην Ελλάδα, η 24χρονη Γιολάντα, δασκάλα από τη Εύβοια, που έφυγε από τη ζωή, με βάρος μόλις 29 κιλά.

«Είμαι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να το πιστέψω να το αποδεχτώ ότι έχασα το παιδί μου» λέει η Δέσποινα Τσώνη, μητέρα της 24χρονης Γιολάντας στο OPEN.

«Μας έχουν κοπεί τα πόδια. Εγώ δούλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τη σπουδάσω», λέει ο Σπύρος Τσώνης, πατέρας της Γιολάντας.

Η Γιολάντα πάλευε με τη νευρική ανορεξία και τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία της πνοή.

«11 παρά τέταρτο με παίρνει κάποια κυρία από την εντατική: “κυρία μου η κόρη σας δεν θα τη βγάλει τη νύχτα παθαίνει συνεχείς ανακοπές”. Τους είπα κάντε κάτι γιατί είναι μόλις 24 ετών, προσπαθήστε» ανέφερε η μητέρα.

«Ήταν πάντα ένα αδύνατο κορίτσι, είχε φτάσει μέχρι 42 κιλά, αλλά έτρωγε κανονικά τα προηγούμενα χρόνια. Όταν εισήχθη στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου για να κάνει την θεραπεία της ήταν 29 κιλά. Άρχισε να κόβει σταδιακά το φαγητό μέχρι που σιτιζόταν με καραμέλες και τσίχλες», εξομολογήθηκε η Δέσποινα Τσώνη.

«Το παιδί μου δεν έπαιρνε φάρμακα γιατί πίστευε ότι τα πάντα παχαίνουν. Ακόμα και ένα ντεπόν πίστευε ότι παίρνοντας ένα ντεπόν θα πάρει βάρος», συμπλήρωσε.

Η οικογένεια έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να λάβει τις πληροφορίες για τις συνθήκες θανάτου της 24χρονης.

«Ζήτησα το πλήρες ιστορικό αναφορικά με την ασθένεια του κοριτσιού, είναι ψυχογενής η ασθένεια της νευρικής ανορεξίας» λέει η δικηγόρος της οικογένειας, Βούλα Δημητριάδου.

 

 

reader

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα