Δολοφονία αστυνομικών στου Ρέντη - Αναβλήθηκε η δίκη

Δολοφονία αστυνομικών στου Ρέντη - Αναβλήθηκε η δίκη

Αναβλήθηκε για τις αρχές Απριλίου η συζήτηση στον Άρειο Πάγο επί της αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης υπέρ κατηγορούμενου για το φόνο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη. Στο δικαστήριο δεν υπήρχαν συγγενείς ούτε κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων.

Οκτώ χρόνια μετά ανοίγει ξανά η υπόθεση εκτέλεσης δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Τι ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης

Ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι η αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης του πελάτη του και αρχικά κατηγορούμενου για το φόνο των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη είναι ανυπόστατη.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι αποδείχτηκε πανηγυρικά η αθωότητα του πελάτη του στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και επιτίθεται στη συνήγορο της οικογένειας του θύματος, εξαιτίας της οποίας δεν έγινε η συζήτηση σήμερα, Τετάρτη, στον Άρειο Πάγο και σε δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso για το θέμα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Tην 1η Μάρτιου του 2011 οι Γιάννης Ευαγγελινέλης και ο Γιώργος Σκυλογιάννης, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος σε ηλικία μόλις 23 και 22 ετών, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι δύο αστυνομικοί.

Οι γονείς και τα αδέρφια των αστυνομικών είχαν προσφύγει στον Άρειο Πάγο γιατί θεωρούν ότι ο ένας από τους τέσσερις που κατηγορήθηκαν για τις δολοφονίες δεν είναι αθώος, όπως έκρινε το Εφετείο.Στο αίτημά τους υποστηρίζουν ότι υπάρχει, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, έλλειψη από την απόφαση της ειδικής αιτιολογίας που επιβάλλει το Σύνταγμα.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, αν και στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια, στο Εφετείο αθωώθηκε για τις ανθρωποκτονίες των δύο αστυνομικών.Οι οικογένειες των δύο αστυνομικών υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και άλλοι εκτελεστές και μιλούν για ένα τέταρτο άτομο, το οποίο δε συνελήφθη ποτέ. 

Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς ένας από τους καταδικασμένους, υποστηρίζει ότι δεν είναι εκείνος ο δολοφόνος και προσφεύγει και αυτός στον Άρειο Πάγο. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα