Πρώην αρχιμανδρίτης Ιάσων: Πέταξα τα ράσα γιατί δεν ταιριάζουν με τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου

 Μια εξομολόγηση ζωής έκανε το βράδυ της Δευτέρας στα «Μεσάνυχτα» ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιάσωνας, Ιωάννης Κεσέν.

Ο ίδιος εξήγησε στην Ελεονώρα Μελέτη αλλά και στους τηλεθεατές για ποιον λόγο αποφάσισε να αποσχηματιστεί αρνούμενος να εκπροσωπεί πια έναν θεσμό που δεν αποδέχεται τον ίδιο και τις επιλογές του.

Ο Ιωάννης Κεσέν αναφέρθηκε στην επιθυμία του να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού αλλά και το συναίσθημα που τον έκανε να παραιτηθεί από το όνειρο του, λόγω της υποκρισίας και του ρατσισμού με τον οποίο ήλθε αντιμέτωπος όσο καιρό ήταν ιερέας.

«Στον χώρο της εκκλησίας δεν βρήκα πολλούς ανθρώπους που να βάζουν το μυαλό κάτω και να σκέφτονται πράγματα. Να βάζουν ερωτηματικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Κεσέν. «Ο μόνος άνθρωπος που μπορούσα να μοιραστώ όλα τα συναισθήματα που μου προκλήθηκαν είναι ένας κληρικός που βρίσκεται στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

«Μέσα στην εκκλησία βρήκα μόνο έτοιμες κασέτες και έτοιμες συνταγές. Πράγματα τα οποία με βρίσκουν αντίθετο», συμπλήρωσε ο πρώην αρχιμανδρίτης.

«Όλοι οι άνθρωποι κρίνουν από την οθόνη και το κινητό σαν Θεοί! Σα να έχουν τη δύναμη να ξέρουν τι συμβαίνει μέσα στην ψυχή μου. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ», δήλωσε ο Ιωάννης Κεσέν για τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί μέσα από μηνύματα στο διαδίκτυο.

Τέλος, ο πρώην αρχιμανδρίτης πρόδωσε πως «η εκκλησία απλά δεν μπορεί να πάει μπροστά. Χρησιμοποιεί μια γλώσσα του παρελθόντος».

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα