Δύο σεισμοί στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κάσου - Νέα σεισμική δόνηση στην Αχαΐα

Δύο σεισμοί στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κάσου - Νέα σεισμική δόνηση στην Αχαΐα

Σεισμική δόνηση 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 04:24 στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νησιών της Κρήτης και της Κάσου, σε απόσταση 32 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Ζάκρου, γνωστοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με ανακοίνωση που διένειμε σε μέσα ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Το Ινστιτούτο διευκρινίζει ότι ο σεισμός, τον οποίο χαρακτήρισε «ασθενή», είχε επίκεντρο υποθαλάσσια περιοχή 392 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Νέος σεισμός 4,6 βαθμών

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 05:11 στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νησιών της Κρήτης και της Κάσου, σε απόσταση 33 χιλιομέτρων ανατολικά της Ζάκρου. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ο νέος σεισμός, τον οποίο χαρακτήρισε επίσης «ασθενή», είχε επίκεντρο υποθαλάσσια περιοχή 403 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σεισμική δόνηση 3,9  βαθμών στην Αχαΐα

Νέα ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, λίγο πριν από τις 07:00 σήμερα το πρωί, σε περιοχές της Αχαΐας.

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου ΑθηνώνO σεισμός είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 15 χιλιόμετρα ανατολικά, βορειοανατολικά της πόλης των Καλαβρύτων, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της κοινότητας Ακράτα, της Αχαΐας. Τέλος, να σημειωθεί ότι ασθενής σεισμική δόνηση είχε καταγραφεί και χθες το βράδυ με επίκεντρο την ίδια περιοχή.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα