Ισχυρός σεισμός 4,7 ρίχτερ κοντά στην Καρδίτσα. Δηλώσεις Λέκκα

Ισχυρός σεισμός 4,7 ρίχτερ κοντά στην Καρδίτσα. Δηλώσεις Λέκκα

Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στις 11:24 το πρωί κοντά στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση ήταν έντασης 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού ινστιτούτου ο σεισμός σημειώθηκε στις 11:24, 39 χλμ. ανατολικά της Αρτας και 39 χλμ νοτιοανατολικά της Καρδίτσας και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 9,4 χλμ.

 «Η περιοχή δεν χαρακτηρίζεται από ύψιστη σεισμικότητα», ξεκαθάρισε ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο CNN Greece, λίγο μετά την εκδήλωση του σεισμού στην Καρδίτσα.

«Ήταν ένας σεισμός, 4,8 - 4,9 Ρίχτερ, δεν νομίζω ότι είναι ένας σεισμός που πρέπει να μας ανησυχεί», πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

«Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Καρδίτσα, την Άρτα και τα Τρίκαλα και λιγότερο αισθητός στις πόλεις των Ιωαννίνων και του Αγρινίου», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχή 39 χιολιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά της Καρδίτσας και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

 Σεισμός ML 4.7, 06/02 11:24, βάθος 2 χλμ, 41 χλμ ΝΔ από Καρδίτσα (Πηγή: GEOL, UOA) #seismos #σεισμος - https://t.co/d0GW5NxDV8 pic.twitter.com/IrFGHQ7gUJ

— EQGR (@eqgr) February 6, 2020

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα