Υποσχόταν επιστροφή από την Εφορία και εξαπατούσε ηλικιωμένους

 Ένας 40χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τις πρωινές ώρες της Τρίτης στη Νέα Φιλαδέλφεια από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τη στιγμή που επιχειρούσε να αποσπάσει από ηλικιωμένη, χρηματικό ποσό ως εγγύηση επιστροφής φόρου.

Ο ημεδαπός άνδρας κατηγορείται από την αστυνομία ότι εξαπατούσε με τη βοήθεια συνεργού, ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προσποιούμενος λογιστή συγγενικών τους προσώπων και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος και ο συνεργός του εντόπιζαν τους ηλικιωμένους, κινούμενοι με αυτοκίνητο, και τους έπειθαν ότι δικαιούνται επιστροφή χρηματικών ποσών από την Εφορία, υπό την προϋπόθεση όμως να τους καταβάλουν άμεσα κάποιο χρηματικό ποσό ή χρυσαφικά ίσης αξίας, ως εγγύηση, όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Στην κατοχή του οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης βρήκαν και κατάσχεσαν μπλοκ αποδείξεων, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν επιπλέον δύο περιπτώσεις απάτης στην Μεταμόρφωση και στο Ηράκλειο Αττικής.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 40χρονος έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για την διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα