Συνεχίζει την κόντρα της με τον Χρήστο Χωμενίδη η Ελενα Ακρίτα

Συνεχίζει την κόντρα της με τον Χρήστο Χωμενίδη η Ελενα Ακρίτα

Συνεχίζει την κόντρα της με τον Χρήστο Χωμενίδη η Ελενα Ακρίτα, αυτή τη φορά ανεβάζοντας ενα πόστ της δημοσιογράφου του Εθνους Ναταλί Χατζηαντωνίου, που κατηγορεί όσους κριτικάρουν την κ. Ακρίτα για σεξισμό.

Η κ. Ακρίτα που δεν κρύβει το μένος της για τον συγγραφέα Χωμενίδη, αναπαράγει την ανάρτηση της κ. Ζατζηαντωνίου, που κάνει λόγο για “καφρίλα” από όσους βρίζουν την Ελενα Ακρίτα, υποστηρίζοντας ότι απαξιώνουν την γυναικεία της υπόσταση...Αφορμή η πρώτη απάντηση του Χρήστου Χωμενίδη στα σχόλια της Ελενας Ακρίτα για το άρθρο του για τον Θάνο Μικρούτσικο, που ξεκινούσε με την φράση “Μια ξανθιά κυρία”.

Εγραψε ξανά...η Ελενα Ακρίτα

Περί Χωμενίδη "Και καφρίλα έφερε από διαφορους διαδικτυακούς 'φίλους' του που βρίζουν την Ακρίτα όχι για ό,τι εκείνη γράφει αλλά απαξιώνοντας την γυναικεία της υπόσταση."

Ευχαριστώ Ναταλί Χατζηαντωνίου

Η ανάρτηση της Ναταλί Χατζηαντωνίου:

Για τον κύριο Χωμενίδη που επιμένει μαζί με μία στρατιά φίλων του ότι στοχοποιηθηκε επίτηδες ενώ εκείνος έγραψε ένα «σεβαστικό» άρθρο, τα είπαμε. Ή μάλλον να πούμε κι ένα τελευταίο. Η οικογένεια του Μικρούτσικου ως γνωστόν ξέρει γράμματα. Οι πολύ στενοί του φίλοι επίσης. Εάν το άρθρο του ήταν τόσο «βελούδινο» αλλά μόνο εμείς που είμαστε κάφροι και βαλτοί και θέλαμε να τον χτυπήσουμε δεν το αντιληφθήκαμε ή κάναμε πώς δεν το αντιληφθήκαμε, οι δικοί του που διάβασαν το άρθρο ΟΟΟΛΟ (το τονίζω το όλο) και στενοχωρήθηκαν και εξοργίστηκαν, είναι επίσης κάφροι που είχαν στο μυαλό τους μες στον πόνο τους πώς θα πλήξουν τον Χωμενίδη; Έλεος κάπου. Αλλά μπάστα και μ αυτό. Για μια άλλη «παράπλευρη» καταστροφική συμπεριφορά ήθελα να γράψω. Για τον τρόπο που κι εκείνος και όλοι του οι φίλοι αντιμετώπισαν την Ελενα Ακρίτα. Απαξιωτικά με ειρωνικούς χαρακτηρισμούς; Όχι μόνο αυτό. Με υπογείως μισογυνικους χαρακτηρισμούς και υπαινιγμούς, την αντιμετώπισαν. Και ο ίδιος παίζοντας με τα νοήματα, την κυριολεξία ή τη μεταφορά τους, έγραψε για «μια ξανθιά κυρία». Τα στερεότυπα είναι εξαιρετικά κακά στη λογοτεχνία. Η ύπουλη ειρωνεία θα είχε ένα λογοτεχνικό ενδιαφέρον αν ήταν πιο ευρηματική. Η απαξίωση του συνομιλητή σου όμως με τέτοιο τρόπο είναι απλά καφρίλα. Και καφρίλα έφερε από διαφορους διαδικτυακούς «φίλους» του που βρίζουν την Ακρίτα όχι για ό,τι εκείνη γράφει αλλά απαξιώνοντας την γυναικεία της υπόσταση.Κάτι τελευταίο για όσους αγαπούν λοιπόν τόσο τα στερεότυπα. Ανδρισμός είναι να αναλαμβάνεις την ευθύνη σου. Στην «κλάψα», κατά τα ίδια απαραδεκτα μάτσο στερεότυπα πάντα, έχουμε έφεση μόνον οι ξανθιές και οι μελαχρινές και οι κοκκινομάλλες κυρίες. Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. N'est-ce pas;

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα