Καμερούν: Αγωνία για τους πέντε Έλληνες ναυτικούς - Τι λέει ο πατέρας του 27χρονου ανθυποπλοιάρχου

Καμερούν: Αγωνία για τους πέντε Έλληνες ναυτικούς - Τι λέει ο πατέρας του 27χρονου ανθυποπλοιάρχου

Αγωνία για τους πέντε Έλληνες ναυτικούς που έχουν απαγάγει πειρατές μετά από ένοπλη επίθεση σε ελληνικό πλοίο στο Καμερούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ναυτιλίας, την επίθεση δέχτηκε το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο ”HAPPY LADY” ενώ βρισκόταν στο Καμερούν, ενώ έχουν απαχθεί ο 45χρονος πλοίαρχος του πλοίου, ο 27χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 29χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών. Ακόμη στα χέρια τους βρίσκονται δυο ναυτικοί από τις Φιλιππίνες και ένας από την Ουκρανία.

 

Ο πατέρας του 27χρονου ομήρου μίλησε στο Open για την τελευταία επικοινωνία που είχε με το παιδί του, λίγη ώρα προτού πέσει στα χέρια των πειρατών στο Καμερούν.

 

“Κάθε μέρα μιλάμε, μέχρι και χθες το βράδυ δηλαδή. Το παιδί θα επέστρεφε πίσω γύρω στα τέλη Μαρτίου. Ταξίδευε από τον Σεπτέμβριο του 2019, έχει κάνει και άλλα λιμάνια και αυτό ήταν το τελευταίο του τώρα. Η εταιρεία είναι πολύ καλή, της έχω εμπιστοσύνη πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά”.

 

 

Μάλιστα ο πατέρας αποκάλυψε πως χτύπησαν το καράβι οι πειρατές στο Καμερούν! “Δεν έχει φρουρά το πλοίο, έχει μόνο δυο ναύτες και τον αξιωματικό υπηρεσίας που είναι ξάγρυπνοι, σαν φρουρά κατά κάποιον τρόπο…Δεν τους έπιασαν στον ύπνο. Εκεί γύρω γύρω έχει ψαρόβαρκες πολλές ήταν κοντά στη στεριά το καράβι, δεν μπορείς να υποψιαστείς ότι πλησιάζει μια βάρκα και έχει πειρατές μέσα.

 

Η ανακοίνωση του υπ. Ναυτιλίας

 

“Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο ”HAPPY LADY” Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι ”LIMBOH” στο Καμερούν, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή 8, εκ των είκοσι 28 μελών του πληρώματος του.

 

Εξ αυτών οι 5 είναι Έλληνες υπήκοοι, οι 2 υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

 

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

 

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία”.

 

Πλακιωτάκης: Κάνουμε όσα πρέπει για να ελευθερωθούν

 

“Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους¨, έγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

 

www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα