Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας– Με πολύ αργές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας– Με πολύ αργές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα

Στην κυκλοφορία δόθηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, η νέα εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας που είχε κλείσει και στα δύο ρεύματα, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.   

Σημειώνεται, ότι τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, ενώ δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία λεωφορείων και φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.   

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως το σημείο του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, που είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.   

Τέλος, διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιοχή Καλοπούλα, στο ρεύμα προς Υμηττό.   

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «Νέα Οδός» εκτιμάται ότι σε δυο ώρες θα ολοκληρωθεί η αποσυμφόρηση και θα λήξουν οι εκτροπές στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας.   .

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι στο ρεύμα προς Αθήνα: Σε τμήμα 10 χλμ. από τα ΣΕΑ Σείριος έως και το 37ο χλμ., δόθηκαν υπηρεσίες οδικής ασφάλειας και πλέον με εντολή της τροχαίας και συνοδεία εκχιονιστικών τα οχήματα κινούνται στο ρεύμα προς Αθήνα. Η ομαλοποίηση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει περισσότερο από μια ώρα.

Στο ρεύμα προς Λαμία: Σε τμήμα περίπου 1,5 χλμ. μετά τα διόδια Αφιδνών, στα οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί ολοκληρώθηκε η παροχή οδικής βοήθειας και συνοδεία εκχιονιστικών κινούνται στο ρεύμα προς Λαμία. Η ομαλοποίηση εκτιμάται άμεσα.

Στα ΙΧ που βρίσκονται στο τμήμα από Καπανδρίτι έως και Μαλακάσα, προσφέρονται υπηρεσίες οδικής ασφάλειας συνοδεία περιπόλων και εκχιονιστικών μηχανημάτων.

 Γολγοθάς για εγλωβισμένους οδηγούς και ακινητοποιημένα ΙΧ

Η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας έκλεισε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων και από τις δυο πλευρές της εθνικής και εκατοντάδες οδηγοί να βρίσκονται εγκλωβισμένοι για ώρες στον δρόμο.

Εικόνες χάους επικρατούς από το πρωί στην εθνική οδό ενώ κλειστή είναι και στα δυο ρεύματα στο ύψος των Αφιδνών ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την “Νέα Οδό” παραμένουν σε ισχύ οι παρακάτω εκτροπές που πραγματοποιούνται σύμφωνα με εντολή της Τροχαίας.

Εγκλωβισμένοι βρέθηκαν χιλιάδες οδηγοί οι οποίοι κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, αφού με απόφαση της Τροχαίας λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης

Εγκλωβισμένοι βρέθηκαν χιλιάδες οδηγοί οι οποίοι κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, αφού με απόφαση της Τροχαίας λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία από το ύψος των διοδίων Αφιδνών μέχρι την Τραγάνα της Φθιώτιδας. Πριν από λίγο άνοιξαν στις Αφίδνες και τα δύο ρεύματα μα προς Θεσσαλονίκη, μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα.

Επί ώρες, οι οδηγοί ήταν ακινητοποιημένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ η τροχαία έψαχνε να βρει να υποδείξει στους οδηγούς εναλλακτικές διαδρομές.

 «Ξεκινήσαμε από Αθήνα περίπου στις 15:30 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Φτάνοντας στον Άγιο Στέφανο είδαμε τα πρώτα χιόνια. Λίγο πριν φτάσουμε στα διόδια των Αφιδνών είχαν αρχίσει να σχηματίζονται ουρές, ενώ δεξιά και αριστερά του δρόμου υπήρχε χιονόστρωση. Ορισμένοι οδηγοί είχαν σταματήσει δεξιά για να βάλουν αλυσίδες. Με το που περάσαμε τα διόδια ξεκίνησε και ο… Γολγοθάς! Το χιόνι είχε καλύψει τα πάντα, ο δρόμος γλιστρούσε πάρα πολύ και η κίνηση των αυτοκινήτων ήταν αδύνατη», αναφέρει στο CNN, οδηγός που υπέστη την ταλαιπωρία και συνεχίζει:

«Τότε κάποιοι αποφάσισαν να βάλουν αλυσίδες στη μέση του δρόμου μπλοκάροντας τα πάντα… Δεν μπορούσαν να προχωρήσουν ούτε τα ειδικά μηχανήματα αποχιονισμού, ούτε οι αλατιέρες. Μετά από 3 ώρες στο ύψος της Μαλακάσας άρχισε σταδιακά να ανοίγει ξανά ο δρόμος αλλά κινούμαστε με πολύ χαμηλές ταχύτητες».

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή. Πάντως, δεν είναι λογικό να κλείνει η κεντρική οδική αρτηρία με μια χιονόπτωση και επιτέλους πρέπει να αποκτήσουμε παιδεία ως λαός, να είμαστε προνοητικοί και να μην σταματάμε στη μέση του δρόμου για να βάλουμε αλυσίδες προκαλώντας χάος», καταλήγει η οδηγός.

Η αστυνομία έχει ακινητοποιήσει εκατοντάδες φορτηγά και δεκάδες λεωφορεία σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου από Λαμία έως Τραγάνα. Η χιονοκάλυψη είναι πυκνή και εκχιονιστικό μηχάνημα επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα