Σέρρες: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που “πουλούσε προστασία” κι έστηνε αγώνες

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή των Σερρών, δύο ομογενείς 28 και 31 ετών, συνδιευθύνοντες εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων, σε παράνομο στοιχηματισμό και χειραγώγηση αγώνων.

Επιπλέον συνελήφθησαν τρεις Έλληνες 37, 43 και 31 ετών ως μέλη της οργάνωσης, ενώ από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε η επιπλέον συμμετοχή 19 ατόμων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα τα οποία δραστηριοποιούνταν στην εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων με το πρόσχημα «παροχής προστασίας» στην περιοχή των Σερρών, στη λειτουργία παράνομης ιστοσελίδας διαδικτυακού στοιχηματισμού και στη χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου, με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό.

Αναφορικά με την πρώτη εγκληματική οργάνωση, διαπιστώθηκε ότι δραστηριοποιούνταν στην παροχή προστασίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Νομό Σερρών, στην εκβιαστική είσπραξη οφειλομένων ποσών για λογαριασμό τρίτων ατόμων, στην εγκατάσταση και λειτουργία παράνομης ιστοσελίδας διαδικτυακού στοιχηματισμού, καθώς και στη χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου στην περιοχή των Σερρών.

Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης από τον Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχου Αντώνιου Τζιτζή και του Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης Αστυνόμου Β' Χρήστου Δημητρακόπουλου γνωστοποιήθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τις αρχές του έτους εκβίαζαν 11 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Νομό Σερρών, με το πρόσχημα «παροχής προστασίας» εισπράττοντας μηνιαίως χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν για κάθε κατάστημα από 200 έως 1.000 ευρώ. Επίσης, παρίσταντο κατά τη λειτουργία των καταστημάτων ώστε να λαμβάνουν επιπλέον αμοιβή πέραν της «προστασίας», να ελέγχουν τα έσοδά τους και να αποτρέπουν προσέγγιση από τυχόν ομοειδείς ομάδες, που θα επιθυμούσαν να αναλάβουν τον έλεγχο των εν λόγω καταστημάτων.

Επιπλέον, λειτουργώντας για λογαριασμό τρίτων, εισέπρατταν εκβιαστικά οφειλόμενα ποσά, λαμβάνοντας ως αμοιβή ποσοστά που ανέρχονταν έως το 50% του εισπραχθέντος ποσού.

Μάλιστα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εγκατέστησαν και λειτουργούσαν παράνομη ιστοσελίδα διαδικτυακού στοιχηματισμού, εισπράττοντας ποσοστό 65% από το σύνολο των μη κερδισμένων στοιχηματικών γεγονότων, στα οποία συμμετείχαν οι παίκτες, που κυμαινόταν από 3.000 έως 6.000 ευρώ μηνιαίως, από κάθε ένα από τα τουλάχιστον 6 καταστήματα στα οποία είχαν εγκαταστήσει το παράνομο λογισμικό διαδικτυακού στοιχηματισμού στο Νομό Σερρών.

Τέλος, οι προαναφερόμενοι δράστες προέβησαν στη χειραγώγηση αγώνων τοπικών κατηγοριών, οι οποίοι προσφέρονταν για στοιχηματισμό σε ιστοσελίδες διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Ο 43χρονος είναι αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία που ανήκει στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ σε βάρος του κινούνται οι προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στους συλληφθέντες όσο και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οπλισμός (περίστροφο, σιδερογροθιές, σπρέι πιπεριού, μεταλλικό μπαστούνι), 1 αυτοκίνητο, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των 4.090 ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα