Αιγαίο: Τουρκική ακταιωρός απείλησε Έλληνες ψαράδες

Αιγαίο: Τουρκική ακταιωρός απείλησε Έλληνες ψαράδες

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε ελληνικό ψαράδικο στην Καλόλιμνο. Οι τούρκοι επιχειρούν να ανεβάσουν την ένταση γύρω από τα Ίμια στον αποκαλούμενο πόλεμο της τσιπούρας.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ

Στις 11.30 το πρωί της Κυριακής το φουσκωτό που βλέπετε της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε  το ψαράδικο του Βασίλη Λυρά στην Καλόλιμνο. Ο ίδιος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη.

«Να φύγουμε από εδώ λέει γιατί είναι τούρκικα. Ποια τούρκικα του λέω ρε; Από κάτω από το φανάρι της Καλόλιμνου του λέω είναι τούρκικα, εδώ Τουρκία μου λέει. Δε μας αφήνει να δουλέψουμε. Μόλις φτάσαμε 50 γιάρδες έτσι προς τα Ίμια μέσα από την γαιδουρόνησο, σκάρτο μίλι από τα Ίμια μας κάνει γύρω γύρω, φωνάζουνε, σφήνες, δεν μας αφήνουν να πάμε μέσα».

Οι Έλληνες ψαράδες αποχώρησαν και κατήγγειλαν το επεισόδιο στο Λιμεναρχείο Καλύμνου. Ο αποκαλούμενος πόλεμος τη τσιπούρας στην περιοχή των Iμίων ξεκίνησε.

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Η κινητοποίηση του Λιμενικού και στην σημερινή περίπτωση ήταν άμεση.

Παρά τον διακαή πόθο των τούρκων να προκαλέσουν τετελεσμένα, οι Έλληνες ψαράδες λένε πως θα συνεχίσουν να ψαρεύουν στην περιοχή, καθώς βρίσκονται σε ελληνικά νερά.

Επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στον Έβρο

Τα έργα, τις κοινές δράσεις Στρατού ξηράς και Ελληνικής Αστυνομίας και τις ενέργειες των αρχών στον Έβρο για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος επιθεώρησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής κατά τη διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στεφανής συναντήθηκε με τους διοικητές του Δ΄ Σώματος Στρατού, των ΧΙΙ και ΧVI μηχανοκίνητων μεραρχικών Πεζικού , τους αστυνομικούς διευθυντές των διευθύνσεων Αστυνομίας. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας καθώς και με τον διοικητή της λιμενικής αρχής Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης των διαταγών που έχουν εκδοθεί, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα