Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα. Δείτε το υπερθέαμα στην βουλή

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα. Δείτε το υπερθέαμα στην βουλή

Σε γιορτινό κλίμα και κάτω από έντονη βροχή φωταγωγήθηκε το βράδυ της Τρίτης το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος.

Βίντεο προβολές με animation στο πνεύμα των ημερών προβλήθηκαν πάνω στο Κοινοβούλιο ενώ εκατοντάδες πολίτες έδωσαν το “παρών”.

Λίγο μετά τις 8 ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έδωσε το σύνθημα για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το κεντρικότερο σημείο της πόλης, η πλατεία Συντάγματος  φωταγωγήθηκε  σε μια φαντασμαγορική τελετή με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια. Ρυθμό στη βραδιά έδωσαν η Έλενα Παπαρίζου, η Idra Kayne και ο Ίαν Στρατής με τη συνοδεία της Athens Big Band, που είχαν αναλάβει το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης ενώ εμφανίστηκε και ομάδα κρουστών Batala Atenas.

Highlight της βραδιάς το εκθαμβωτικό 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μια πρωτόγνωρη εμπειρία είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας. Λαμπερά χρώματα, έντονα σκηνικά και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές μεταλλαγές έντυσαν με μοναδικό τρόπο το ιστορικό κτίριο και μας γέμισαν συναισθήματα και εικόνες.

Από τις 7 Δεκεμβρίου, μια σειρά από πολύ ιδιαίτερες δράσεις για τα παιδιά θα πραγματοποιούνται στις Βιβλιοθήκες, την Πινακοθήκη, το Πνευματικό Κέντρο, το Θέατρο Ολύμπια και αλλού. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν η αφήγηση του παραμυθιού «Ο Αη Βασίλης παίρνει σύνταξη» της Ρ. Ρώσση – Ζαΐρη στην Παιδική Βιβλιοθήκη Εθνικού Κήπου (7/12) και τα εργαστήρια «Περιμένοντας τα Χριστούγεννα» στην Παιδική Βιβλιοθήκη Σταθμού Λαρίσης (7/12, για ηλικίες 3- 6 ετών) και «Χριστούγεννα στη βιβλιοθήκη» στην Παιδική – Εφηβικη Βιβλιοθήκη (8-12 ετών).

Στην πλατεία Κλαυθμώνος, τα Χριστούγεννα «γίνονται» Παραμυθούγεννα, με την υπογραφή του δημιουργού Γ.Δ. Λεμπέση. Από τις 21 Δεκεμβρίου αγαπημένοι ήρωες ζωντανεύουν μοιράζοντας χαρά, ενώ παραμύθια, μουσικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα happenings περιμένουν καθημερινά μικρούς και μεγάλους. Κάθε ημέρα, στις 17.30, το Δάσος των Πυγολαμπίδων, με τη βοήθεια των τεσσάρων σπουδαίων βοηθών του Αη Βασίλη, θα φωταγωγείται μαγικά…. Ξυλοπόδαροι, παιδικά παιχνίδια, face painting και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους θα ξεπηδούν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24 Δεκεμβρίου, το ραντεβού δίνεται στην πλατεία Κοτζιά. Ο ουρανός θα γεμίσει με τα παραδοσιακά φαναράκια της Νύχτας των Ευχών. Για τους λάτρεις της 7ης Τέχνης, η συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων, στο Θησείο, θα μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο υπαίθριο σινεμά. Τρεις ημέρες – τρεις open air προβολές: «The nightmare before Christmas» του Τιμ Μπάρτον (27/12), «Edward Scissorhands» του Τιμ Μπάρτον (28/12), «Who framed Roger Rabbit» του Ρόμπερτ Ζεμέκις (29/12).

Καθημερινά, σε όλη την πόλη θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 50 συναυλίες και χορευτικά shows. Κεντρική θέση στα μουσικά events των γιορτών έχει η σκηνή της πλατείας Συντάγματος, στην οποία θα ανέβουν αγαπημένα ονόματα της ελληνικής σκηνής, όπως οι Tamta (29/12), Tonis Sfinos (28/12), Μύρωνας Στρατής (27/12), Polkar (28/12) και πολλοί ακόμα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η αυλαία του 2019 και η υποδοχή του 2020 θα γίνει με ένα εντυπωσιακό show στην πλατεία Συντάγματος, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και οικοδεσπότες της βραδιάς τον Θέμη Γεωργαντά και τη Νάντια Μπουλέ. Πολλή μουσική, κέφι, χορός, φώτα, πυροτεχνήματα και λάμψη θα συνθέσουν ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, στο οποίο θα πρωταγωνιστήσουν η Demy, η Ηβη Αδάμου, η Josephine και το συγκρότημα Μέλισσες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα