Τραγωδία στο Ίλιον: Σφήνωσε ο μηχανισμός του κρεβατιού και τον πλάκωσαν τα πράγματα

Πώς περιέγραψε ο πατέρας και η μητέρα του παιδιού τη μοιραία στιγμή που αντιλήφθηκαν τον εγκλωβισμό του

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη την τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Ίλιον, όταν μητέρα μετέφερε νεκρό σε ιδιωτική κλινική, το 2,5 ετών παιδάκι της.

Το αγοράκι πέθανε από ασφυξία καθώς κρύφτηκε σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού (ντιβανομπάουλο) μέσα στο σπίτι που διέμενε.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha μετέδωσε την περιγραφή της μητέρας στο τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου για τη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι έχει χάσει το παιδί της μέχρι να το εντοπίσει.

«Έκανα όλη την ημέρα γενική καθαριότητα και τελείωσα το βράδυ. Ήμουν κατάκοπη και ήμουν έτοιμη να κοιμηθώ με το σύζυγό μου και τον γιο μας. Το κρεβάτι το είχα αφήσει μισάνοιχτο για να αποθηκεύσω πράγματα. Ήξερα ότι στο μικρό αρέσει να κρύβεται εκεί. Κάποια στιγμή ξύπνησα και είδα ότι το παιδί δεν κοιμόταν δίπλα. Άρχισα να το ψάχνω και το βρήκα στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού.»

Το συγκεκριμένο κρεβάτι βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο από των γονιών του. Το παιδί φαίνεται ότι μπήκε στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού όπου και καταπλακώθηκε.

Η εισαγγελία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ζήτησε από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου στο Ίλιον να κάνει έρευνα, κάτι που είχε ήδη γίνει. Πήγε κοινωνικός λειτουργός στο σπίτι, άνοιξε φάκελο για τη συγκεκριμένη οικογένεια στην κοινωνική υπηρεσία αλλά διαπιστώθηκε ότι όλα πήγαιναν καλά και με την ανατροφή των δύο παιδιών και την καθημερινότητα της οικογένειας.

Καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού, ανέφερε ότι τα παιδιά ήταν υποσιτισμένα και κυκλοφορούσαν με βρώμικα ρούχα.

Στο δελτίο ειδήσεων του Open μίλησε ο πατέρας για την τραγική στιγμή που βρήκε το μικρό παιδί και προσπάθησε με μαλάξεις να του σώσει τη ζωή:

«Είχαμε ανοίξει όλο το στρώμα με το μηχανισμό όρθιο και ο μικρούλης ανακάλυψε αυτή την καβάντζα, αυτή την κρυψώνα. Εμπαινε όλο μέσα, τον έβγαζε η μάνα του έξω, το είχε παιχνίδι. Καινούριος χώρος τώρα... Κατά τις 7-8 πέσαμε για ύπνο στο σαλόνι. Πήραμε μαζί τον μικρούλη, γιατί είδαμε τηλεόραση, θα μας έπαιρνε ο ύπνος. Εκτοτε, 5 η ώρα, η μαμά του ξύπνησε για να δώσει γαλατάκι στο άλλο παιδάκι», αναφέρει ο πατέρας και συνεχίζει: «Λοιπόν, κάνει ένα έτσι δίπλα της, δεν είναι το παιδάκι. Ψάχνει, σηκώθηκε, κάπου πήγε. Ψάχνει στο σπίτι. Δεν το βρίσκει το παιδάκι. Το κρεβάτι κλειστό. Λέει "τι είναι;" Μπήκε τώρα εδώ πέρα;". Το σηκώνει και το παιδάκι μου είναι από κάτω νεκρό. Του έκανα μαλάξεις, του έκανα το φιλί της ζωής, τίποτα...Σφήνωσε ο μηχανισμός του κρεβατιού με τις τάβλες και τον έκαναν σάντουιτς τα πράγματα πάνω»

Οι δύο γονείς οδηγήθηκαν στο ΑΤ Περιστερίου όπου έδωσαν κατάθεση λεπτομερώς.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ για την υπόθεση θα σχηματιστεί δικογραφία.

Οι αστυνομικοί περιμένουν το πόρισμα της νεκροψίας για να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του μικρού παιδιού.

news.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα