Λιμενικό: Συλλήψεις και κατάσχεση της μεγάλης ποσότητας ολοθουρίων στον ΜΥΤΙΚΑ

Λιμενικό: Συλλήψεις και κατάσχεση της μεγάλης ποσότητας ολοθουρίων στον ΜΥΤΙΚΑ

Μεγάλη ποσότητα, 800 κιλά, από ολοθούρια τα γνωστά “αγγούρια της θάλασσας”, η μεγαλύτερη που έχει εντοπισθεί, κατασχέθηκε χθες από το Λιμενικό της Λευκάδας στην περιοχή του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για μία επιτυχία του λιμενικού μια και η ποσότητα είναι τεράστια, περίπου 41.000 ολοθούρια μικρότερα σε διαστάσεις από το επιτρεπόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εμπόριο των ολοθουρίων, εκτός από δόλωμα, είναι ιδιαίτερα αποδοτικό καθώς για ορισμένα είδη, η τιμή λιανικής πώλησης φτάνει ακόμη και τα 1.100 ευρώ το κιλό! Τα ολοθούρια τα οποία κατασχέθηκαν καταστράφηκαν από το Λιμενικό με τις διαδικασίες που ορίζει σχετικός νόμος ενώ συνελήφθησαν πέντε άτομα που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.                   

H ανακοίνωση του Λιμενικού

Απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, μετέβησαν στον λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, όπου εντόπισαν επαγγελματικό Α/Κ σκάφος να πραγματοποιεί εκφόρτωση αλιεύματος του γένους ολοθούριο (holothuria spp) σε Φ/Γ όχημα με σκοπό τη μεταφορά – πώληση και εμπορία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα