Επεισόδια και χημικά στη φοιτητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια και χημικά στη φοιτητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Αφότου ολοκληρώθηκε η φοιτητική πορεία, φοιτητές της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με πλακάτ στα χέρια πλησίασαν κλούβες των ΜΑΤ και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη Βασ. Σοφίας, ωστόσο απωθήθηκαν με τη χρήση χημικών και κρότου λάμψης από την αστυνομία.

Οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί, ενώ η τροχαία ανακοίνωσε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι το απόγευμα λόγω συγκεντρώσεων.

Τα αιτήματα των φοιτητών

Οι φοιτητές διεκδικούν, όπως τονίζουν, «σύγχρονες σπουδές με δικαιώματα, ένα πτυχίο υψηλού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο που να κατοχυρώνει την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα και όχι πανεπιστήμιο με "άσυλο"».

Στο μεταξύ είχε προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή κατά του νομοσχεδίου για τη χορήγηση ασύλου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Η ταλαιπωρία για τους οδηγούς θα συνεχιστεί και το απόγευμα.

Στις 6 το απόγευμα αντιρατσιστικές οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Οι οργανώσεις που μετέχουν στην πορεία είναι οι: ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», Δίκτυο Αφρικανών στην Ελλάδα, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων για τη ρύθμιση και διαχείριση της κυκλοφορίας, η οποία επιδεινώνεται και από τις καιρικές συνθήκες.