Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο - Πέθανε ο συνθέτης Νίκος Ιγνατιάδης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών άφησε σήμερα ο συνθέτης, στιχουργός και πιανίστας Νίκος Ιγνατιάδης. Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο διαχειριστής της σελίδας του Νίκου Ιγνατιάδη στο Facebook.

Ο Νίκος Ιγνατιάδης ήταν μαέστρος, πιανίστας και συνθέτης Νίκος Ιγνατιάδης. Ήταν γνωστός συνθέτης και μαέστρος από το Φεστιβάλ Ελαφρού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης αλλά και πιανίστας και ενορχηστρωτής της τηλεοπτικής εκπομπής «Μουσικές Παραλλαγές».

Διέπρεψε στην ελληνική δισκογραφία τη δεκαετία του '80, γράφοντας και ενορχηστρώνοντας ορισμένα από σημαντικότερα ελληνικά τραγούδια για τους δημοφιλέστερους Έλληνες τραγουδιστές, που παραμένουν αγαπημένα μέχρι σήμερα.

Σπουδαία καριέρα έκανε και στην Ολλανδία όπου διηύθυνε τη Μητροπολιτική Ορχήστρα του Άμστερνταμ σε ένα προσωπικό του δίσκο με τίτλο «The Olympus Symphony», για την επιτυχία του οποίου τιμήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας το 1989.

Σημαντικές συνεργασίες με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως η Νάνα Μούσχουρη, ο Χούλιο Ιγγλέσιας, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ντέμης Ρούσσος, ο Αλμπάνο και η Ρομίνα Πάουερ, είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε ο συνθέτης κατά την καλλιτεχνική του πορεία. Ενώ στην Ελλάδα έχει συνεργασίες με τον Γιάννη Πάριο, τον Φίλιππο Νικολάου, την Μπέσσυ Αργυράκη, την Ελένη Δήμου, τη Μαρινέλλα, τη Λίτσα Διαμάντη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα