Δολοφονία Θανάση Λάμπρου: Μάρτυρας στο δικαστήριο η μητέρα της χήρας

Το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου πρώτη στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου ανέβηκε η μητέρα της κατηγορουμένης.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε πως την επίμαχη μέρα μεταξύ 12:40 και 13:15 μ.μ. που ο Θανάσης Λάμπρου βρέθηκε πυροβολημένος  στο σπίτι φίλου του, η χήρα του που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία του, είχε ανταλλάξει αρκετές κλήσεις με την μητέρα και την αδελφή της.

Με αφορμή το παραπάνω στοιχείο ο  νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του θύματος Αλέξης Κούγιας, ρώτησε  τη μάρτυρα  σε τι αφορούσαν οι συγκεκριμένες κλήσεις.

Η μητέρα της κατηγορουμένης απάντησε πως δεν θυμάται το περιεχόμενο των κλήσεων και ανέφερε πως το να μιλάει στο τηλέφωνο με τις κόρες της καθημερινά, ήταν συνηθισμένο. Ισχυρίστηκε πως η κατηγορουμένη πήγε στο σπίτι της για να πάρει φαγητό μεταξύ μίας και τέταρτο με μιάμιση το μεσημέρι.

Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε από την Έδρα τι πιστεύει ότι μπορεί να συνέβη στον καπετάνιο, εκείνη απάντησε πως οι σχέσεις του με την κόρη της ήταν πολύ καλές και απέδωσε το συμβάν σε αυτοχειρία, αλλά δεν μπορεί να ξέρει τον λόγο. Τόνισε πως η ίδια ενημερώθηκε για τον θανάσιμο τραυματισμό του Λάμπρου στις 14:50 το μεσημέρι, από μια γειτόνισσα.  Όπως είπε ταράχτηκε και πήρε την άλλη της κόρη στο τηλέφωνο αλλά δεν θυμόταν αν τηλεφώνησε στην κατηγορουμένη. Ανέφερε πως δεν γνωρίζει τι κατέθεσε η κόρη της στην αστυνομία και πως δεν της είπε ποτέ  να μην υπογράψει την ομολογία της οκτώ μήνες μετά τον θάνατο του καπετάνιου, καθώς δεν γνώριζε αυτές τις διαδικασίες.  Περιέγραψε  την κόρη της σαν ένα  «άγγελο» που κοιτούσε μόνο το σπίτι της και τη δουλειά της. 

Η  μητέρα της κατηγορουμένης κατέθεσε για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου , όπως και ο γαμπρός της στην προηγούμενη συνεδρίαση. Αυτό έγινε μετά από αίτημα που υπέβαλε η πλευρά της υπεράσπισης, που αποδέχτηκε και η πολιτική αγωγή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 8 Δεκεμβρίου 2014, ο Θανάσης Λάμπρου 42 χρόνων, βρέθηκε πυροβολημένος στο σπίτι φίλου του. Το φονικό περίστροφο που ήταν καλυμμένο με το κεφάλι του και το δεξί χέρι του θύματος, ανήκε στον φίλο του. Δικό του ήταν και το ματωμένο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στον καπετάνιο. Ο ίδιος άνθρωπος τον βρήκε αιμόφυρτο στην αυλή του, αλλά Αστυνομία και γιατρός έφτασαν στον τόπο πολύ αργότερα.

Η Αγγελική Νικολούλη  και οι συνεργάτες της ξεκίνησαν την έρευνα μετά από έκκληση της αδελφής του θύματος. Οι συγγενείς του Θανάση Λάμπρου από την πρώτη στιγμή δεν πίστεψαν πως ο άνθρωπος τους αυτοκτόνησε όπως αρχικά υποστήριξαν οι Αρχές, αλλά ότι δολοφονήθηκε.

Η χήρα του καπετάνιου εμφανίστηκε στην εκπομπή και με δική της παρέμβαση κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα συμμετείχε στην έρευνα. Λίγο καιρό αργότερα  η ίδια ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της και ενώ της έγιναν γνωστά όλα τα δικαιώματα της, δέχτηκε να προχωρήσει στην αποκάλυψη όλων όσων συνέβησαν χωρίς παρουσία δικηγόρου, αλλά μετά αρνήθηκε να υπογράψει την ομολογία της. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του καπετάνιου.

Δείτε όλες τις εξελίξεις και την βαθιά έρευνα του «Τούνελ» γύρω από την υπόθεση, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ