Δύο πύρινα μέτωπα σε Μετόχι και Σαμοθράκη

Δύο πύρινα μέτωπα σε Μετόχι και Σαμοθράκη

Φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μετόχι της δυτικής Αχαΐας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη λίμνη του Πρόκοπου και βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην απειληθεί η προστατευόμενη περιοχή του δάσους της Στροφυλιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα με 22 άτομα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν πέντε υδροφόρες του δήμου Δυτικής Αχαΐας και της Περιφέρειας, καθώς και ένα μηχάνημα έργου.

Πυρκαγιά και στη Σαμοθράκη

«Φαίνεται να έχει περιοριστεί και ελεγχθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε, απόψε στις 20:45 σε χορτολιβαδική έκταση, Νότια-Νοτιοδυτικά της Καμαριώτισσας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου τρεις ώρες μετά την εκδήλωσή της, ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας. Διευκρίνισε ότι «εκτός απροόπτου, η κατάσταση, δείχνει να είναι υπό έλεγχο», καθώς η φωτιά έφτασε στη θάλασσα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Σαμοθράκης να παραμένουν στην περιοχή καθώς υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες, ενώ εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή επικοινώνησαν μαζί του και παρακολουθούσαν την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ συνεχής ήταν η επικοινωνία του δημάρχου Σαμοθράκης και με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα