Κρήτη: Αυτό είναι το αυτοκίνητο του 27χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της βιολόγου

Κρήτη: Αυτό είναι το αυτοκίνητο του 27χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της βιολόγου

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι χτύπησε την άτυχη 60χρονη με το αυτοκίνητο του δύο φορές για να την ακινητοποιήσει.

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες από το λευκό ΙΧ που χρησιμοποίησε ο 27χρονος.

Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: Κατηγορίες για ανθρωποκτονία και βιασμό στον 27χρονο

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο αφού την χτύπησε και εκείνη έχασε τις αισθήσεις της την έβαλε στο πορτμπαγκάζ και τη μετέφερε στο εγκαταλελειμμένο πολεμικό καταφύγιο στο Ξαμουδοχώρι.

Εκεί τη βίασε και την πέταξε.

«Ο ίδιος ο 27χρονος είπε πως είδε την 60χρονη να κινείται πεζή στο δρόμο και έχοντας ως κίνητρο την σεξουαλική κακοποίηση, την χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητό του με σκοπό να την ακινητοποιήσει», ανέφερε η προϊσταμένη του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Κρήτης, Αστυνόμος Α’, Ελένη Παπαθανασίου

Να σημειωθεί ότι τα ίχνη από τις ρόδες του οχήματος έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό του δράστη.

Μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν πολύ περήφανος για το αυτοκίνητο του με το οποίο έβγαζε συχνά φωτογραφίες και το οποίο ήταν εκείνο που «έδεσε» την υπόθεση.

Εκτός από τα ίχνη που είχαν αφήσει οι ρόδες του στην περιοχή της σπηλιάς έχει καταγραφεί και από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης να κινείται στην ευρύτερη περιοχή κάτι που αρχικά είχε διαψεύσει ο 27χρονος στους αστυνομικούς όταν τον είχαν προσαγάγει στην Ασφάλεια Χανίων.

«Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που κατηύθυνε τις έρευνές μας ήταν η ανεύρεση πρόσφατων ιχνών από ρόδες οχήματος σε αγροτεμάχιο που οδηγεί στο φρεάτιο του καταφυγίου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη θέση της σορού συνηγορούσε στη βάσιμη εκδοχή ότι η θανούσα μεταφέρθηκε στο σημείο αυτό.

Προχωρήσαμε μεθοδικά τις έρευνες μας για την εξιχνίαση της υπόθεσης, πραγματοποιήσαμε συστηματικές αυτοψίες, συλλέξαμε υλικό από κλειστά κυκλώματα καμερών ασφαλείας, εξετάσαμε μάρτυρες και αξιοποιήσαμε συνδυαστικά όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που προέκυπταν από την εξέλιξη των ερευνών» ανέφερε χαρακτηριστικά ,ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, υποστράτηγος, Κώστας Λαγουδάκης.

πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα