Παρή Γεωργίου: Η λειτουργία του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΘ

Το γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποτελεί μία υπηρεσία με κύριο στόχο την υποστήριξη των φοιτητών και των αποφοίτων του ιδρύματος. Παρέχει πληροφόρηση και εξειδικευμένη συμβουλευτική σε θέματα σπουδών και απασχόλησης, όπως η επιχειρηματικότητα, τα προγράμματα Erasmus, οι μεταπτυχιακές σπουδές και οι υποτροφίες.

Όπως εξηγεί η κυρία Κατερίνα Κουιμτζή, σύμβουλος πληροφόρησης: «Προσφέρουμε ατομική συμβουλευτική σε φοιτητές και σε απόφοιτους, που έχει σχέση με το πώς θα φτιάξουν το βιογραφικό τους, πώς θα φτιάξουν το motivation letter. Επίσης τους βοηθάμε να αποφασίσουν σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα και τις εργασίες που σκέφτονται να ακολουθήσουν»,

Το Γραφείο Διασύνδεσης, μεταξύ άλλων, έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τους φοιτητές για τις προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας, προγράμματα πρακτικής άσκησης και εθελοντισμού, σεμινάρια και προγράμματα κατάρτισης.

Σύμφωνα με τον κύριο Νίκο Πάχτα, υπεύθυνο ψηφιακών εφαρμογών: «Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να χτυπήσουν την πόρτα μας, είτε την κανονική, την πόρτα του γραφείου μας στους τρείς χώρους που έχουμε μέσα στο campus, είτε την ψηφιακή μας πόρτα μέσα από το website και να έρθουν σε επαφή με όλο το πληροφοριακό υλικό που έχουμε, ή να ζητήσουν ένα συγκεκριμένο, εξατομικευμένο ραντεβού».

Το κεντρικό Γραφείο Διασύνδεσης βρίσκεται στο Κτίριο Διοίκησης, στον πρώτο όροφο. Οι ώρες εξυπηρέτησης κοινού είναι 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι και το τηλεφωνικό κέντρο είναι 2310 99 73 40.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα