Σήμερα το τελευταίο αντίο στον άτυχο εικονολήπτη

Σήμερα στις 18:00 παίζεται η «τελευταία πράξη του δράματος» για τον εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, που έχασε τη ζωή του καλύπτοντας το έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην Εύα Μεσσηνίας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι κόντρες για τον σαϊτοπόλεμο, με τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα ότι το έθιμο δεν μπορεί να καταργηθεί αφού «είναι στο DNA των κατοίκων» και τον ίδιο να ανακατασκευάζει, δηλώνοντας πως «ληφθεί μέτρα καλύτερα από κάθε άλλη φορά» και ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το έθιμο δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό το τρέχον θεσμικό πλαίσιο.

Οι επτά συλληφθέντες για το θανάσιμο τραυματισμό του 54χρονου αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πέρασαν την αυτόφωρη διαδικασία και η δίκη τους ορίστηκε για την Παρασκευή το μεσημέρι.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων, είναι δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, τον οποίο οι Αρχές θεωρούν επικεφαλής της ομάδας που οργάνωσε τον σαϊτοπόλεμο. Σε αυτόν ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Η συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων σαϊτολόγων, Σουζάνα Κλημεντίδη, δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ότι ο εντολέας της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, περιγράφοντας πως «όλα έγιναν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων».

Η ίδια τόνισε ότι πρέπει «να διασφαλίσουμε ότι δε θα έχουμε τα ίδια συμβάντα την επόμενη χρονιά».

 

Eίχε ραντεβού με το θάνατο – Συγκλονίζει η σύζυγος του εικονολήπτη

Η σύζυγος και ο γιος του άτυχου εικονολήπτη, μίλησαν στο δελτίο ειδήσεων του Star Channel και τη δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου, και τα λόγια τους συγκλονίζουν.

«Εγώ γενικώς με τον Κώστα φοβόμουνα πολύ. Εγώ φοβάμαι τις σαΐτες από μόνη μου. Δεν ξέρω τι τον έπιασε φέτος και ήθελε να πάει τόσο πολύ... Είχε ραντεβού με τον θάνατο προφανώς. Το είδα δυστυχώς και σε ζωντανή σύνδεση. Ο Κώστας έφυγε» ανέφερε μεταξύ άλλων η σύζυγος του εικονολήπτη.

Ο μεγάλος του γιος ανέφερε: «Υπάρχει φωτογραφία που δείχνει τον πατέρα μου να είναι ακριβώς πίσω από ένα απλό σχοινί που είχαν βάλει από το Δήμο δεν ξέρω ποιος το είχε βάλει και να κάθεται εκεί.

 

Ήταν εκεί και η σαΐτα τον χτύπησε εκεί. Δεν πλησίασε, δε μπήκε μέσα στην ουσία δεν ήταν δίπλα σε αυτούς, με αυτούς που έκαναν ότι έκαναν με τις σαΐτες. Ήταν εκεί που έπρεπε μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο και για αυτό το λόγο βγήκε και μια γυναίκα και δήλωσε ότι αν δεν ήταν ο πατέρας μου μπορεί να μην ήτανε μαζί μας γιατί ο πατέρας μου της είπε να πάει πιο πέρα».


ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα