Ένταση στην κατάθεση Λυκουρέζου. Τι υποστήριξε στα απολογητικό του υπόμνημα

Στο Εφετείο της Αθήνας και στο γραφείο του ειδικού ανακριτή Ευ. Νικόπουλου που διενεργεί την έρευνα για τη «Μαφία των φυλακών», βρίσκονται από τις 12 το μεσημέρι οι δύο δικηγόροι Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος, που συνελήφθησαν βάση ενταλμάτων την περασμένη εβδομάδα κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και για απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Αρ. Φλώρου.

Έξω από το γραφείο του ανακριτή βρίσκονται συγγενείς και συνεργάτες των δύο δικηγόρων. Πάντως, τόσο ο Λυκουρέζος όσο και ο Παναγόπουλος εμφανίστηκαν στο προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου χαμογελαστοί.

Ειδικότερα, στο πλευρό του A. Λυκουρέζου εκτός από τους συνεργάτες του και τα παιδιά του βρίσκεται και η ηθοποιός Νατάσσα Καλογρίδη.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στο απολογητικό του υπόμνημα, κάνει λόγο για «σκευωρία» σε βάρος του υποστηρίζοντας πως ουδέποτε επικοινώνησε με τους Αλβανούς κρατούμενους και σε καμία περίπτωση  δεν τους επισκέφθηκε στις φυλακές . Επίσης,  αρνείται ότι  ζήτησε δύο εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο για να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο εντολέας του και πλέον, προφυλακισμένος δικηγόρος.

Επίσης επεσήμανε ότι δεν ζει ο Ζαφειρόπουλος προκειμένου να καταθέσει τα όσα υποστηρίζουν όσοι τον καταγγέλλουν ενώ οι κατηγορίες σε βάρος του προκύπτουν από ασάφειες και χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απολογία του ποινικολόγου άρχισε μέσα σε κλίμα έντασης καθώς ο ανακριτής φέρεται να απαίτησε από τον συνήγορο υπεράσπισης του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλο Κονταξή, να απενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο. Ο συνήγορος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανένα κανονισμό κι ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία.

Τον κ Λυκουρέζο συνόδευαν στο δικαστήριο τα παιδιά του, από τον πρώτο του γάμο και η κόρη του Μαρία Ελένη.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος δικηγόρος, ο Θεόδωρος Παναγόπουλος  υποστήριξε ότι σε καμία τηλεφωνική επικοινωνία  δεν αναφέρεται το όνομα του υπογραμμίζοντας παράλληλα πως φέρεται ως μέλος της Οργάνωσης από το 2014 ενώ στην πραγματικότητα μπήκε στην υπόθεση Φλώρου το 2017 ενώ. Επιπλέον  , ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως στην δικογραφία δεν καταγράφεται καμία πράξη που να τον συνδέει με την απαίτηση «δώρου» από τον επιχειρηματία.

Ο δύο ποινικολόγοι κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014 αλλά και για απόπειρα εκβίασης σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος εκτίει στις φυλακές κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση της Energa - Hellas Power.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο ο Αλ. Λυκουρέζος όσο και ο Θ. Παναγόπουλος θα καταθέσουν στον ανακριτή απολογητικά υπομνήματα και θα αρνηθούν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Όπως θα υποστηρίξουν ουδέποτε ζήτησαν χρήματα από τον Αρ. Φλώρο και συγκεκριμένα το ποσό των 2 εκατ. ευρώ, που αναφέρουν μάρτυρες που έχουν καταθέσει στον ανακριτή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ