Μαφία φυλακών: Νέες διώξεις στους δύο δικηγόρους – Απολογούνται τη Δευτέρα

Μαφία φυλακών: Νέες διώξεις στους δύο δικηγόρους – Απολογούνται τη Δευτέρα

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλο, οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν την Πέμπτη μετά από σχετικά εντάλματα για συμμετοχή στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού».

Οι δύο δικηγόροι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους και αφορά συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία συστάθηκε το 2014 και της αποδίδονται σωρεία αξιόποινων πράξεων, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές και άλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης εξέδωσε σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης μετά από καταθέσεις μαρτύρων μεταξύ των οποίων και σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Φαίνεται επίσης να έλαβε και μία σημαντική κατάθεση προσώπου που έδωσε πληθώρα στοιχείων για τις κινήσεις του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, που είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος του ΛΑΓΗΕ.

Ο εκ των συνηγόρων του δικηγόρου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη.

Ο κ. Νικόπουλος εξέτασε σήμερα επί πολλές ώρες τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος φέρεται να κατέθεσε όλα όσα έχει υποστηρίξει και στο παρελθόν για εκβιασμούς που δεχόταν από βαρυποινίτες κρατούμενους, νυν κατηγορούμενους ως μέλη της «μαφίας των φυλακών».

Για τη «μαφία των φυλακών» έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης για το αδίκημα της εκβίασης, κατηγορία, που σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με όσα καταγγέλλει ο κ. Φλώρος για χρηματικά ποσά που του ζητούσαν κρατούμενοι ώστε να αναιρέσουν καταθέσεις τους που τον κατονόμαζαν ως εντολέα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ.

Με την υπόθεση αυτή σχετίζεται και η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, φίλου και συνηγόρου του Αριστείδη Φλώρου

Αποκαλύψεις για το ρόλο των δύο δικηγόρων

Στενή σχέση, που αγγίζει τα όρια της συνεργασίας φαίνεται ότι είχαν οι δυο δικηγόροι που συνελήφθησαν χθες με τον Αλβανό αρχηγό της μαφίας των φυλακών. Αυτό προκύπτει από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική.

Το άκρως αποκαλυπτικό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε πυροβοληθεί το 2014 από πρωτοπαλίκαρα του Αλβανού αρχιμαφιόζου. Παρ΄όλα αυτά οι δύο τους εξακολουθούσαν να διατηρούν σχέσεις καθώς υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες στις οποίες φαίνεται, μάλιστα, ότι  ο δικηγόρος στέλνει κάθε μήνα, δύο ή και τρεις φορές, χρήματα στον αρχιμαφιόζο μέσα στη φυλακή, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα.

Ο Αλβανός κατηγορούμενος ζήτησε από τον δικηγόρο χρήματα (2.600 ευρώ) ακόμα και για να στείλει το πτώμα του συνεργού του, που ο ίδιος σκότωσε, για ταφή στην Αλβανία. 

Ο ανακριτής τρομοκρατίας που έχει αναλάβει την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, έχει στα χέρια του έναν ογκωδέστατο φάκελο και βάσει αυτού κατέληξε χθες στα δυο εντάλματα σύλληψης των δικηγόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, αυτές ήταν μόνο η αρχή.

Ο δικηγόρος στις συνομιλίες ακούγεται να δίνει συμβουλές στον Αλβανό κακοποιό ακόμα και για το ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει σε δίκες που έχει σε εξέλιξη. Το πιο σοβαρό, όμως, το οποίο και ελέγχει ο δικαστικός λειτουργός είναι κάποιες ύποπτες κινήσεις μεταξύ του αρχιμαφιόζου και του δικηγόρου.

Ο Αλβανός «εγκέφαλος» της μαφίας φέρεται να προσπαθεί να εμφανίσει δυο θανάτους που έγιναν στον Κορυδαλλό σαν έγκλημα με δηλητήριο, το οποίο χορηγήθηκε από άλλον έγκλειστο για μεγάλη υπόθεση οικονομικής απάτης. Στόχος ήταν να τον πλησιάσει (σ.σ. τον άλλο έγκλειστο) και να τον εκβιάσει, στη συνέχεια, για να λάβει χρήματα ώστε να μην τον κατηγορήσει ότι δήθεν ήταν αυτός που έδωσε το δηλητήριο.

Όσον αφορά τη γυναίκα δικηγόρο που συνελήφθη ενώ δεν είναι καν διορισμένη από τον Αλβανό κακοποιό, αυτή πήγαινε σχεδόν κάθε φορά στα δικαστήρια του και ο κακοποιός της ζητούσε να μαθαίνει κυρίως ποτέ ήταν οι μεταγωγές κρατουμένων.

 

 

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα