Οργή και αντιδράσεις μετά την ποινική δίωξη για τη φωτιά στο Μάτι

Οργή και αντιδράσεις μετά την ποινική δίωξη για τη φωτιά στο Μάτι

100 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και η άσκηση ποινική δίωξη για πλημμέλημα σε 20 άτομα δεν φαίνεται να έχει ικανοποιήσει τους πολίτες που μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους.

Ενδεικτικό της οργής που επικρατεί στο Μάτι είναι η έκρηξη κατοίκου το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.  Απαντώντας στο δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηνικόλα, ο οποίος έκανε αναφορά για άναρχη δόμηση της περιοχής, η κάτοικος είπε: «….Την κάθε μ… του κάθε δημοσιογράφου, να μου απαντήσει τι ο κ. Χατζηνικόλας; Ο Βουτζάς είναι άναρχη δόμηση; Ο Βουτζάς είναι εντός σχεδίου. Από εκεί δεν μου ήρθε η φωτιά;

Έξω από τα σπίτια τους οι περισσότεροι είναι νεκροί επειδή δεν ακούστηκε μια σειρήνα. Εγώ έχω κάνει το καλύτερο που μπορούσα, αδειάζαμε πολυκατοικίες παίρναμε τους νεκρούς με τα χέρια και τους πηγαίναμε στα ασθενοφόρα. Τι να την κάνω εγώ την απάντηση του κ. Χατζηνικόλα, να σας πω εγώ που να την βάλει την απάντησή του ο κ. Χατζηνικόλας».

Την ποινική δίωξη για πλημμελήματα που ασκήθηκε σε 20 πρόσωπα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, σχολίασε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων.  Ο Αντώνης Φούσας είχε αναλάβει το 2007, 30 υποθέσεις μετά τη φονική φωτιά στην Ηλεία.

«Την υπόθεση της Ηλείας την είχε χειριστεί το γραφείο μου. Είναι ακριβώς η ίδια υπόθεση, εκεί κρίθηκαν από τον Άρειο Πάγο και καταδικάστηκαν. Είναι η ίδια υπόθεση και εδώ μπορώ να πω ότι οι παραλήψεις, είναι μεγαλύτερες. Οι κατηγορίες στον Πύργο ήταν επίσης σε βαθμό πλημμελήματος», ανέφερε ο Αντώνης Φούσας.

Δούρου για τις διώξεις: Η απονομή της Δικαιοσύνης χρειάζεται υπομονή - Οι αθώοι πρέπει να περιμένουν

Την άποψη ότι η δικαιοσύνη είναι ακριβής και χρειάζεται υπομονή από τους αθώους, εξέφρασε η περιφερειάρχης Αττικής, σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Μιλώντας στο OPEN για τις διώξεις που ασκήθηκαν, η Ρένα Δούρου είπε ότι “Οι αρμόδιες αρχές θα εξετάσουν αν επί των αρμοδιοτήτων μας υπάρχει παράλειψη ή αμέλεια”.

“Αυτό εμένα δεν μπορεί να μου καταλαγιάσει μία ανείπωτη θλίψη, η οποία υπάρχει από κείνη τη Δευτέρα προς Τρίτη ξημερώματα και δεν νομίζω ότι κάποτε θα εξαφανιστεί”.

Για εκείνη την ημέρα πρόσθεσε ότι: “Ως περιφερειάρχης πιστεύω ότι οι υπηρεσίες μας ως προς την πρώτη διαδικασία έχουν πράξει το καθήκον τους”

Δεικτικό ήταν και το σχόλιο της για την κριτική που έχει δεχθεί από την αντιπολίτευση “Δεν θα πάρω όμως και τη σκυτάλη από αυτούς που κλαυθμυρίζουν περί πολιτικής δίωξης. Είτε πρόκειται περί παιδεραστία είτε για διαφθορά ή για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, απειλώντας ευθέως τη δικαιοσύνη”.

“Η απονομή της Δικαιοσύνης είναι ακριβή στο χρόνο, χρειάζεται υπομονή και οι αθώοι πρέπει να περιμένουν”, πρόσθεσε η Ρένα Δούρου.

Δήμαρχος Ραφήνας στον realfm: Δεν μας έχει επιδοθεί το πόρισμα

“Ένα πόρισμα που θεωρητικά μας αφορά δεν μας έχει επιδοθεί, αλλά το ξέρουν όλοι οι υπόλοιποι εκτός από εμάς”, δήλωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, αναφερόμενος στην ποινική δίωξη κατά 20 προσώπων που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνων, μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Θεωρώ ότι ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου βρίσκεται σε αυτή τη διαδικασία μαζί με άλλους γιατί είναι ένας φορέας που χωρικά έγινε μία πολύ μεγάλη καταστροφή, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, χάθηκαν ζωές 1.500 οικογενειών. Επομένως, πρέπει να είμαστε παρόντες σε αυτή τη διαδικασία, δεν ήταν λογικό να είμαστε εκτός για να αποδοθούν πραγματικά οι ευθύνες, όλα στο φως”, σημείωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου και πρόσθεσε:

“Δεν είμαι κατηγορούμενος γιατί η διαδικασία η δικονομική είναι ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη, αν τελικά πάω σε δίκη θα αποφασιστεί σε ένα δεύτερο στάδιο και εάν τελικά κριθεί ένοχος κάποιος που πάει σε δίκη είναι ένα άλλο κομμάτι”.

Σπυράκη: Η Δούρου όφειλε να παραιτηθεί αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι

«Η κ. Δούρου όφειλε να είχε παραιτηθεί αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι», τονίζει σε δήλωσή της η Μαρία Σπυράκη.

«Η κ. Δούρου όφειλε να παραιτηθεί αμέσως μετά την παραπομπή της στη Δικαιοσύνη ως μία από τους υπευθύνους για την τραγωδία στο Μάτι. Η ΝΔ δεν ζητάει σήμερα την παραίτηση της κ. Δούρου. Θα την οδηγήσουν σε παραίτηση οι πολίτες σε 81 μέρες, στις 26 Μαΐου, οριστικά και αμετάκλητα», αναφέρει η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα