Τι κρύβεται πίσω από την οικογενειακή τραγωδία στη Σητεία

Τι κρύβεται πίσω από την οικογενειακή τραγωδία στη Σητεία

Μουδιασμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Σητείας, αλλά και ολόκληρη η Κρήτη, μετά την οικογενειακή τραγωδία, που διαδραματίστηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, με θύμα μία 32χρονη μητέρα δύο μικρών παιδιών, η οποία έχασε τη ζωή της από τα χέρια του ίδιου του  συζύγου της.

Το έντονο κλάμα των δύο μωρών, 18 και 6 μηνών, ήταν η αιτία να καλέσουν οι γείτονες την Αστυνομία και να αποκαλυφθεί η οικογενειακή τραγωδία στη Σητεία. Πρώτος έφθασε στο σπίτι ο αδερφός της γυναίκας που αντίκρισε έντρομος την αδερφή του νεκρή.

Λίγο αργότερα ο εν διαστάσει σύζυγός της παραδόθηκε και ομολόγησε πως εκείνος τη σκότωσε μπροστά στα μάτια των παιδιών τους.

Η 32χρονη, σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον, όπως μεταδίδει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, δεν άντεχε τη βία και την κακοποίηση. Καβγάδιζαν συχνά και τη χτυπούσε. Έτσι, μετά τα Χριστούγεννα έφυγε μαζί με τα παιδιά της από το σπίτι όπου ζούσε με τον 36χρονο σύζυγό της, Εκείνος όμως την πίεζε να επιστρέψει και την απειλούσε. Με τη στήριξη της οικογένειάς της τον είχε καταγγείλει στην Αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία. Το πρωί ήταν μόνη με τα παιδιά της. Ο 36χρονος φέρεται πρώτα να τη χτύπησε και μετά τη στραγγάλισε.

Ο δήμαρχος Σφακίων, Θεόδωρος Πατεράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε: "Όλοι οι υπάλληλοι είναι σοκαρισμένοι γιατί είχαμε μια πολύ καλή εικόνα για την κοπέλα. Δούλευε συμβασιούχος στον δήμο και αυτός είχε δουλέψει πέρσι στον δήμο. Η κοπέλα ήταν άριστη στη δουλειά της, ήταν τύπος και υπογραμμός που λένε, αφού εγώ της έλεγε με τη βροχή μην σκουπίζεις".

Το τραγικό συμβάν

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο σπίτι της μητέρας της 32χρονης, όταν η ίδια είχε μείνει μόνη της μαζί με τα δύο παιδιά τους.

Τότε και ενώ καβγάδιζαν, ο 39χρονος την έπιασε από το λαιμό, την έσφιξε δυνατά και η άτυχη κοπέλα ξεψύχησε.

Λίγη ώρα αργότερα ο δράστης παραδόθηκε μόνος του στις αρχές και ομολόγησε την πράξη του, ενώ την άτυχη μητέρα βρήκε ο αδελφός της.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στους αστυνομικούς, δεν είχε πρόθεση να την σκοτώσει, αλλά πάνω στον καβγά την έπιασε και την έσφιξε στο λαιμό.

Συγγενικό πρόσωπο της 32χρονης μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV για το πώς εντόπισε ο αδερφός της την 32χρονη και στη συνέχεια πώς τη βρήκε:

«Ο σύζυγός μου ήρθε 1 το μεσημέρι από το σπίτι να μου πει ότι θα πάει να πάρει το αλυσοπρίονο από το σπίτι της μαμάς του, της πεθεράς μου, για να πάει να βοηθήσει ένα φίλο του να πάνε να κλαδέψουν κάτι ελιές.

Τα μωρά παιδιά ήταν στον ίδιο χώρο μέσα και κάποια στιγμή γύρω στις 1:30 με 2 παρά με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Η Κατερίνα πέθανε, την στραγγάλισε! Τη σκότωσε! Δεν αναπνέει”.».

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Άρης Τσατσάκης μιλώντας στο neakriti.gr, για το αποτρόπαιο έγκλημα στη Σητεία, σημείωσε ότι οι πρώτες ιατροδικαστικές ενδείξεις δείχνουν ότι «ο θάνατος της 32χρονης ήταν Ακαριαίος, συνεπεία ασφυξίας από στραγγαλισμό».

Επίσης ανέφερε ότι «τα πρώτα στοιχεία δεν έδειξαν να υπάρχουν εκδορές ή άλλα τραύματα στο σώμα της άτυχης 32χρονης, γεγονός που οδηγεί κατ’ αρχήν τον ιατροδικαστή στην εκτίμηση ότι ο στιγμιαίος καβγάς οδήγησε αυτόματα στον στραγγαλισμό και τον θάνατό της».

Η νεαρή κοπέλα, η οποία εργαζόταν ως συμβασιούχος στο τμήμα πρασίνου του δήμου, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ξεψύχησε, μετά το στραγγαλισμό από τον σύζυγο της κατά τη διάρκεια ενός ακόμη καβγά του ζευγαριού.

Την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλούν οι μαρτυρίες συγγενικών προσώπων του θύματος, που κάνουν λόγο ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι καβγάδιζε έντονα, αφού οι καβγάδες τους ήταν συνεχείς και γι’ αυτό η άτυχη 32χρονη το τελευταίο διάστημα είχε εγκαταλείψει το σπίτι, όπου διέμενε με το δράστη και είχε μετακομίσει στο σπίτι της μητέρας της μαζί με τα παιδιά της.

Εξάλλου η οικογένεια της είχε καταγγείλει τον 39χρονο παλαιότερα στις αστυνομικές αρχές για ενδοοικογενειακή βία.

Πηγή: cretapost.gr, ΚΡΗΤΗ TV, neakriti.gr, ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα