Στην Aσφάλεια της Ρόδου οι τρεις φερόμενοι ως βιαστές της Τοπαλούδη

Στην Aσφάλεια της Ρόδου οι τρεις φερόμενοι ως βιαστές της Τοπαλούδη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις διωκτικές αρχές της Ρόδου η διερεύνηση της υπόθεσης βιασμού της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, ένα χρόνο πριν από τη δολοφονία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει παραγγελθεί από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και την ανακρίτρια Ρόδου, έχει ήδη ληφθεί κατάθεση από φίλες της άτυχης φοιτήτριας αναφορικά με το περιστατικό.

Στις καταθέσεις αυτές, γίνεται εκτενής περιγραφή για το πού, πώς και πότε έγινε η γνωριμία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη με τους τρεις νεαρούς ηλικίας 21-24 ετών οι οποίοι και φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Επίσης αναφορά γίνεται και για το βίντεο που φέρεται να καταγράφηκε από την ερωτική συνεύρεση των νεαρών με την κοπέλα, το οποίο όμως μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί αλλά ούτε υπάρχουν στοιχεία τέτοια που οδηγούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Πάντως, τα στοιχεία των νεαρών αυτών είναι γνωστά, ενώ οι ίδιοι κλήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου χωρίς όμως να καταθέσουν για το περιστατικό, κάτι που εκτιμάται ότι πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες και εφόσον αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν.

Υπενθυμίζεται πως για την ίδια υπόθεση, την περασμένη Παρασκευή (22 Φεβρουαρίου 2019) οι γονείς της νεαρής φοιτήτριας βρέθηκαν στο νησί μας και κατέθεσαν στην Ανακρίτρια Ρόδου συμπληρωματικά στοιχεία προκειμένου να βοηθήσουν στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι γονείς, όπως και οι ίδιοι δήλωσαν μετά τις καταθέσεις τους, έδωσαν όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους και μεταξύ αυτών υπήρχαν και μηνύματα.

Η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας είχε δηλώσει επίσης στους δημοσιογράφους ότι έχει εμπιστοσύνη στη δουλειά που γίνεται από την κα Ανακρίτρια και τους Εισαγγελείς και είχε εκφράσει την ελπίδα, σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Ο δικηγόρος της οικογένειας Ευάγγελος Γκιουγκής, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι έχει αρχίσει η προκαταρκτική για τον βιασμό της τον Νοέμβριο του 2017, έναν χρόνο πριν από τη δολοφονία της. Θεωρούμε ότι τα δύο γεγονότα, ο βιασμός του 2017 και η δολοφονία μετά από βιασμό το 2018, συνδέονται μεταξύ τους, ενώ είναι προφανές πως οι τρεις κατηγορούμενοι για τον βιασμό του 2017 είναι γνωστοί με κάποιον από τους δύο δολοφόνους της. 

Φίλες της Ελένης Τοπαλούδη ενημέρωσαν τη μητέρα της άτυχης φοιτήτριας ότι είχε πάει στην αστυνομία το 2017, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος: «Μετά την κηδεία της, φίλες της Ελένης είπαν στη μητέρα της ότι είχαν επισκεφθεί το Αστυνομικό Κατάστημα Ρόδου και ότι είχαν σκοπό να καταγγείλουν τον βιασμό της τον Νοέμβριο του 2017 και την παράνομη βιντεοσκόπησή της. Δεν ακολούθησε καμία σχετική έρευνα.

Αντίθετα, όπως έχω πληροφορηθεί, οι αστυνομικοί που πράγματι είχαν λάβει γνώση της καταγγελίας είπαν ότι είναι “είναι πολύ αργά, έχει περάσει μια εβδομάδα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αφού δεν έχετε και το βίντεο, φέρτε το βίντεο να δούμε τι θα κάνουμε”» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε, ακόμη, με αφορμή τη νέα υπόθεση βιασμού πως από τη στιγμή που οι τρεις εμπλεκόμενοι προσήλθαν αυθορμήτως για να καταθέσουν, αυτό σημαίνει πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία προς διερεύνηση.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει υποψία συγκάλυψης ο κ. Γκιούγκης ανέφερε: «Ας μην ξεχνάμε τρία βασικά στοιχεία. Έχουμε τον πρώτο βιασμό, έχουμε δεύτερο βιασμό και θάνατο, έχουμε άλλον έναν βιασμό μετά τον θάνατό της. Όλα αυτά συνδέονται, όπως και άλλα που δεν έχουν έλθει στη Δικαιοσύνη».

Μεγάλη έμφαση δίνει η οικογένεια της δολοφονημένης κοπέλας στο «ξεκλείδωμα» του λαπτοπ της με τον δικηγόρο να αναφέρει ότι «βρίσκεται στο εγκληματικό, το γιατί δεν έχει ξεκλειδώσει ακόμη είναι θέμα των Αρχών. Θα έχει πάρα πολλά στοιχεία πάνω στο θέμα που αναφερόμαστε».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το βράδυ της δολοφονίας της «Η Ελένη έφυγε βιαστικά, το πλυντήριό της ακόμη δούλευε. Βγήκε να φάει σουβλάκια και ήταν πρόχειρα ντυμένη. Το λαπτοπ ήταν ανοιχτό γιατί μιλούσε με μία φίλη της. Ποιος κλείδωσε το λάπτοπ και δεν μπορούν να το ανοίξουν; Είχαν και τα κλειδιά της;».

 

 rodiaki.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα