Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του καρδιολόγου στη Σητεία - Ισόβια στη χήρα και τον εραστή της

Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του καρδιολόγου στη Σητεία  - Ισόβια στη χήρα και τον εραστή της

Ένοχοι κρίθηκαν και οι δύο - η χήρα και ο εραστής της - για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Η 39χρονη χήρα κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία και ο 38χρονος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Και στους δύο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Καταθέσεις φωτιά για τη χήρα 

Στο εδώλιο κάθισαν ο Βούλγαρος αστυνομικός που κατηγορείται για τη φονική ενέδρα, αλλά και η χήρα του καρδιολόγου κατηγορούμενη για εμπλοκή στην υπόθεση. Η τελευταία κατέθεσε και ως μάρτυρας και ως κατηγορούμενη.

Η 39χρονη από την Βουλγαρία αρνήθηκε για ακόμη φορά την εμπλοκή της στην δολοφονία του συζύγου της.

Από την πλευρά του, ο Βούλγαρος αστυνομικός που έστησε την ενέδρα και πυροβόλησε τον άτυχο καρδιολόγο, δήλωσε μεταξύ άλλων, «Λυπάμαι. Οι λόγοι που με οδήγησαν στην πράξη αυτή σχετίζονται με τις απειλές στο παιδί μου».

Ευθύνες στην σύζυγο του καρδιολόγου αλλά και στον εραστή της καταλόγισε η αδερφή του γιατρού.

«Είχαν διακοπεί οι σχέσεις με τον αδερφό μου εξαιτίας της. Αυτή τον απομάκρυνε επειδή ήμασταν εναντίον. Τον τελευταίο χρόνο δεν τα πήγαινε καλά το ζευγάρι. Μάθαμε ότι είχε εραστή. Ήταν σωστό; Και κερατάς και σκοτωμένος; Είναι ολοφάνερο. Τι ήρθε στη Σητεία να κάνει από την Βουλγαρία; Να κυνηγήσει;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι καταθέσεις φίλων του άτυχου καρδιολόγου "καίνε" τη σύζυγό του, «Φοβόταν ότι θα τον δηλητηριάσει επειδή της ζητούσε επίμονα διαζύγιο και εκείνη δεν του το έδινε. Ο γιατρός δεν έτρωγε στο σπίτι και δεν άφηνε και μένα να φάω», ανέφερε ένας εξ αυτών στην κατάθεση του.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου κατέθεσαν και κυνηγοί αυτόπτες μάρτυρες οι οποίο ανέφεραν πως δράστης ο έφυγε απαθής και ατάραχος μετά την στυγερή δολοφονία.

 

“Ακούσαμε τρεις πυροβολισμούς από την αγριελιά στην οποία είχε κρυφτεί ο Βούλγαρος αστυνομικός. Του φώναξα «Φονιά, άτιμε» κι εκείνος δεν γύρισε καν το κεφάλι”, κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας.


cretalive

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: