Θρήνος στην Καλαμάτα: Έφυγες και δεν πρόλαβα να σου πω σ’ αγαπώ

Λίγα λουλούδια, κεριά κι ένα σημείωμα που σπάει καρδιές έχουν αφήσει συγγενείς φίλοι και απλοί περαστικοί έξω από την ταβέρνα στην Καλαμάτα, όπου τρεις γυναίκες βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από το ξέσπασμα φωτιάς από διαρροή γκαζιού. 

«“Έφυγες” και δεν πρόλαβα να σου πω πόσο σε αγαπώ. Δεν πειράζει θα σε συναντήσω σύντομα και θα στο πω από κοντά». Αυτά έγραψε σε ένα μικρό κομμάτι χαρτί που άφησε έξω από την ταβέρνα ο σύζυγος της 46χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών, η οποία «χάθηκε» στο φρικτό αυτό δυστύχημα. 

Είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στον ΑΝΤ1, όρμησε προς τη φλεγόμενη ταβέρνα ουρλιάζοντας «φέρτε πίσω τη γυναίκα μου, θέλω πίσω τη γυναίκα μου».

Οι περιγραφές των σκηνών που εκτυλίχθηκαν μετά από την ανάφλεξη της φιάλης γκαζιού είναι συγκλονιστικές. 

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας αλλόφρων προσπάθησε να ανοίξει την πίσω πόρτα της κουζίνας, ώστε να βγουν έξω οι τρεις άτυχες γυναίκες, ανάμεσά τους και η σύζυγός του, αλλά οι φλόγες όρμησαν κατά πάνω του και πήγαν να τον κάψουν. 

Τότε μέσα στον πανικό του έτρεξε στην αποθήκη του, πήρε μια βαριοπούλα και άρχισε να γκρεμίζει τον τοίχο για να τις σώσει. 

Έντρομοι οι περίπου 15 πελάτες της ταβέρνας πετάχτηκαν στον δρόμο για να σωθούν, ενώ οι σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων έσκιζαν τον αέρα. 

Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη έφτασε γρήγορα στο σημείο, κατάφερε να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο, όμως ήταν αργά για τις τρεις γυναίκες που δούλευαν μέσα στην κουζίνα και είχαν χάσει τη ζωή τους με τραγικό τρόπο. 

Η 53χρονη ιδιοκτήτρια, μια 50χρονη εργαζόμενη και μια 46χρονη, μητέρα τεσσάρων κοριτσιών ανασύρονται νεκρές μέσα από τη διαλυμένη κουζίνα. Ο ιδιοκτήτης και μια ακόμα 27χρονη εργαζόμενη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Καλαμάτας με εγκαύματα και σε κατάσταση σοκ. 

Μαύρη Υπαπαντή στην Καλαμάτα

Το Σάββατο το βράδυ η Καλαμάτα είχε «βάλει» τα γιορτινά της για να γιορτάσει την Υπαπαντή του Κυρίου. 

Η πόλη είχε γεμίσει κόσμο και οι κάτοικοι γιόρταζαν στα εστιατόρια και τις ταβέρνες της περιοχής. Η ταβέρνα του κυρίου Γρηγόρη είχε αρχίσει να γεμίζει με πελάτες, αρκετοί ξένοι, από άλλα μέρη της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μία από τις γυναίκες πήγε να αλλάξει τη φιάλη υγραερίου μέσα στην κουζίνα για να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Η φιάλη όμως είχε διαρροή, αμέσως έγινε ανάφλεξη και τα πάντα τυλίχθηκαν στις φλόγες. 

Από το σύστημα εξαερισμού η φωτιά επεκτείνεται στην οροφή του καταστήματος με είκοσι πελάτες και εργαζόμενους να τρέχουν να σωθούν. Οι τρεις γυναίκες εγκλωβίζονται στην κουζίνα αφού οι φιάλες βρίσκονται δίπλα στην πόρτα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση ενώ επαναλαμβάνει στους οικείους του ότι θέλει να πεθάνει.

Το ανακριτικό της πυροσβεστικής και η επιθεώρηση εργασίας με συνεχείς αυτοψίες προσπαθούν να βρουν απαντήσεις στα αίτια της τραγωδίας και στο αν τηρούνταν όλοι οι κανόνες ασφαλείας για το προσωπικό και τους πελάτες.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ