ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση των δικαστικών ενώσεων για το πόθεν έσχες

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση των δικαστικών ενώσεων για το πόθεν έσχες

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής της υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Η απόφαση του Δικαστηρίου ξεμπλοκάρει  τη διαδικασία για την υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες από όλους τους υπόχρεους ως τις 31 Μαρτίου. Την αίτηση λήψης προσωρινών μέτρων είχαν υποβάλλει οι δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οι Διοικητικοί Δικαστές.

Όλες οι δικαστικές ενώσεις ζητούν από το ΣτΕ την ακύρωση του νέου νόμου. Η αίτηση τους θα συζητηθεί την 1η Μαρτίου και η απόφαση θα εκδοθεί μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην αίτηση τους χαρακτηρίζονται αντίθετες με το Σύνταγμα αρκετές από τις ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν μετά την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ, η οποία είχε μπλοκάρει την εφαρμογή του προηγούμενου νόμου. Η μέθοδος επιλογής των μελών του οργάνου που θα κάνει τον έλεγχο περιουσιακής κατάστασης είναι στο στόχαστρο των ενώσεων όπως και ότι εξακολουθεί να υφίσταται υποχρέωση δήλωσης των μετρητών χρημάτων και των κινητών αντικειμένων μεγάλης αξίας που κατέχουν

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα