Νέο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στα Προπύλαια. Βίντεο

Νέο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στα Προπύλαια. Βίντεο

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν στις 12 μμ αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις αντιτείνοντας ότι οι διορισμοί πρέπει να γίνουν αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

Ανακοίνωση από το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

«Μετά από μια εβδομάδα μαζικών συλλογικών διαδικασιών, μεγαλειωδών απεργιακών κινητοποιήσεων, με τη συγκινητική συσπείρωση αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, των συλλόγων ΠΕ και των ΕΛΜΕ τους, με την έμπρακτη στήριξη των φοιτητικών συλλόγων και εργαζομένων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, και με κέντρο αγώνα την κατειλημμένη Πρυτανεία, στείλαμε μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΟΟΣΑ, αλλά και σε όλους όσους μιλούν για προσοντολόγιο και γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ (ΝΔ,ΚΙΝΑΛ). Αρνούμαστε να μετρήσουμε τη ζωή και τη δουλειά μας με μόρια!

Αρνούμαστε να μετρηθούμε σε λίστες ανεργίας, να στραφούμε στην ανθρωποφαγία και τον ανταγωνισμό, να δεχτούμε την απαξίωση των πτυχίων μας, να μπούμε σε ένα ατελείωτο κυνήγι προσόντων για μια θέση ελαστικής εργασίας! Την ώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει να ανοίξει συνολικά την επίθεση στην εκπαίδευση (αυτοαξιολόγηση, τριμελείς επιτροπές ΠΕΚΕΣ-ΚΕΣΥ, «Νέο Λύκειο») δηλώνουμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους! Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε το προσοντολόγιο να μείνει στα χαρτιά», αναφέρονται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα