Υπόθεση Γιακουμάκη: Από τα βασανιστήρια και το bullying στον θάνατο

Υπόθεση Γιακουμάκη: Από τα βασανιστήρια και το bullying στον θάνατο

Στο εδώλιο θα καθίσουν εννέα συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη που βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ' εξακολούθηση σε μια δίκη που ξεκινά σε κάτι λιγότερο από έναν μήνα.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, έχουν καταγραφεί 23 περιστατικά κακοποίησης από 9 νεαρούς προς τον αδικοχαμένο Βαγγέλη. Από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015 υπέμενε φριχτά καψόνια και βασανιστήρια από τους συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων έως τις 6 Φεβρουαρίου που εξαφανίστηκε.

Στις 8 Φεβρουαρίου ξεκινά η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης με κατηγορουμένους 9 νεαρούς από 21-25 ετών με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

"Υπήρχε ομερτά, κανείς δεν έλεγε τίποτα. Υπήρξε ξυλοδαρμός του Βαγγέλη κατ' επανάληψη, τον χλεύαζαν, τον ταλαιπωρούσαν καθημερινώς", είπε στον ΑΝΤ1 ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος.

 

Στοιχεία που σοκάρουν στο κατηγορητήριο

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη το χρονικό διάστημα 2014-2015, από συμφοιτητές του ο 20χρονος φοιτητής, Βαγγέλης Γιακουμάκης,  εντός της Σχολής του, αρχίζουν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για τα «καψώνια» ,  που τον υπέβαλαν ως θύμα της παρέας των συμφοιτητών του και τελικά τον οδήγησαν σε ψυχικό αδιέξοδο και στο θάνατο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, μην αντέχοντας τον εκφοβισμό και την επανειλημμένη βία που δέχονταν ποικιλοτρόπως από μια παρέα συμφοιτητών του, εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015 και τελικά το άψυχο σώμα του βρέθηκε στις 15 Μαρτίου 2015, 800 μέτρα από την Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων, σε απόμερο σημείο.

Στοιχεία που σοκάρουν παρουσίασε η εφημερίδα «Το Έθνος», για τους 9  κατηγορούμενους συμφοιτητές του, εκ των οποίων οι 8 είναι κάτοικοι Κρήτης, οι οποίοι και παραπέμφθηκαν να δικαστούν, για το αδίκηµα της «επικίνδυνης σωµατικής βλάβης από κοινού και κατά µόνας, κατ’ εξακολούθηση». Οι ηλικίες τους είναι, από 21 έως 25 ετών.

Ενώπιων της Δικαιοσύνη, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, θα βρεθούν και 5 ακόμα άτομα, τα οποία ήταν ανήλικα όταν τελέστηκε το αδίκημα.

23 περιστατικά κακοποίησης, εξευτελισμού, βίαιων συμπεριφορών και ξυλοδαρμού, δημοσιοποίησε η εφημερίδα «Έθνος», χθες.

 Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα αναφέρει κάποια από τα περιστατικά στα οποία βασίζεται το κατηγορητήριο: «Μετά τα µεσάνυχτα της 25ης Ιανουαρίου 2015, σε διάδροµο της εστίας της Σχολής, ένας από τους κατηγορούµενους φέρεται ότι κυνήγησε τον Γιακουµάκη κρατώντας ένα χοντρό κόκκινο ύφασµα το οποίο πέρασε στον λαιµό του σαν θηλιά και τραβώντας τον βίαια προς τα πίσω, τον µετέφερε σε δωµάτιο και µαζί µε άλλους πέντε συγκατηγορουµένους του άρχισαν να τον χτυπούν, πετώντας τον µε δύναµη ο ένας πάνω στον άλλον και πάνω στην ντουλάπα του δωµατίου».

Άλλο περιστατικό σημειώνει ότι ένας συμφοιτητής του, βοηθούμενος από άλλους τρεις, οδήγησαν τον 20χρονο με την βία στο δωμάτιό του  «τον έδεσε στο πάτωµα µε ένα µακρύ χοντρό σχοινί και τον χτύπησε επανειληµµένα στο πρόσωπο, τόσο µε τα χέρια του όσο και µε µια βούρτσα που γυαλίζουν τα στιβάνια (µπότες), προξενώντας έτσι σ’ αυτόν µώλωπες και εκδορές».

Ακόμα ένα περιστατικό, μιλά για δυο από τους κατηγορούμενους που τον Νοέμβριο του 2014 «φέρονται ότι τύλιξαν πολλές φορές µε κολλητική ταινία το κεφάλι του Βαγγέλη Γιακουµάκη και τον χτύπησαν στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, ενώ τον µήνα Ιανουάριο του ίδιου έτους, τέσσερις συγκατηγορούμενοι φέρονται ότι έριξαν τον 20χρονο στο κρεβάτι του και έπεσαν πάνω του χτυπώντας τον παράλληλα σε όλο το σώµα, προξενώντας έτσι σε αυτόν μώλωπες και παροδική ασφυξία. Έξι από τους κατηγορουµένους, ενώ βρίσκονταν στη Γαλακτοκοµική Σχολή Ιωαννίνων, τον ωθούσαν βίαια και «τον χτυπούσαν αιφνιδιαστικά και µε σφοδρότητα στον αυχένα, τον τράχηλο και το πρόσωπό του».

Αναφέρεται επίσης, ότι «στο πρώτο τρίµηνο του 2014, έξι κατηγορούµενοι φέρονται ότι κλείδωσαν µε τη βία και για πολλή ώρα τον Γιακουµάκη σε µια ντουλάπα που βρισκόταν σε δωµάτιο της εστίας της Σχολής και τον εξανάγκασαν να τραγουδά διάφορα τραγούδια κάθε φορά που του πετούσαν κέρµατα, µέχρι να τον απελευθερώσουν. Στο τέλος της ίδιας χρονιάς, σε µη εξακριβωµένη ηµεροµηνία, ένας κατηγορούµενος φέρεται πως εκσφενδόνισε από µικρή απόσταση τρία µήλα στο πρόσωπο του θύµατος και ένα από αυτά τον πέτυχε στο κεφάλι προξενώντας του µώλωπες, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 τρεις κατηγορούµενοι φέρονται ότι επανειληµµένα έσπρωχναν από το κάθισµά του και χτυπούσαν στο πρόσωπο τον Γιακουµάκη µέσα σε λεωφορείο, κατά τη διάρκεια επιστροφής από τη Θεσσαλονίκη όπου είχε µεταβεί µε συµφοιτητές του στο πλαίσιο εκδροµής της Γαλακτοκοµικής Σχολής Ιωαννίνων.

Το χρονικό διάστηµα 2014-2015, σε διαφορετικά περιστατικά, ένας από τους κατηγορουµένους φέρεται ότι έριξε καυτό νερό από σκεύος στον λαιµό του 20χρονου κατά τη διάρκεια διαλείµµατος, ότι τον πάτησε µε πρόθεση µε το τακούνι από τις µπότες που φορούσε, στα δάχτυλα του ποδιού, και µια άλλη φορά ότι τον χτύπησε επανειληµµένα µε τις µπότες στην κνήµη του ποδιού. Ο συγκεκριµένος, µαζί µε άλλους τρεις συγκατηγορουµένους του, σύµφωνα µε τη δικογραφία, «κρέµασε µε τη βία τον Βαγγέλη Γιακουµάκη και για αρκετή ώρα από το παράθυρο του διαδρόµου, στον δεύτερο όροφο της Γαλακτοκοµικής Σχολής Ιωαννίνων».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα