Αρπαγή - γρίφος στον Πειραιά: Χωρίς μεγάλη οικονομική επιφάνεια ο επιχειρηματίας

Αρπαγή - γρίφος στον Πειραιά: Χωρίς μεγάλη οικονομική επιφάνεια ο επιχειρηματίας

Έντονη είναι η ανησυχία τόσο στην οικογένεια του επιχειρηματία από τον Πειραιά όσο και στις αρχές για τα κίνητρα των δραστών που είναι υπεύθυνοι για την αρπαγή, αφού έως αργά το βράδυ παραμένουν άγνωστα και κανείς ακόμη δεν έχει καλέσει για λύτρα.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 9 το πρωί έξω από το σπίτι του επί της οδού Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή.

Τέσσερις άγνωστοι δράστες ντυμένοι στα μαύρα ώστε να μοιάζουν με αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων, καθώς μάρτυρες αναφέρουν ότι έφεραν στα μπουφάν τους λογότυπο της ΕΚΑΜ, επιβίβασαν με την βία σε τζιπ τον γνωστό επιχειρηματία του Πειραιά στον χώρο των εισαγωγών ποτών και καπνικών προϊόντων, την στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του.

Περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία και ανέφεραν πως είδαν τους άγνωστους άντρες να επιβιβάζουν με την βία τον επιχειρηματία σε ένα αυτοκίνητο και να διαφεύγουν με ταχύτητα.

Στην οικία του επιχειρηματία από εκείνη την στιγμή έχει μεταβεί κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται σε επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειάς του για να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί, αλλά και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που συνέλεξε δείγματα από το σταθμευμένο του όχημα και πέριξ και έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επικοινωνήσει κανείς με την οικογένεια για την απαίτηση λύτρων, αν και βεβαίως είναι πολύ νωρίς και έτσι δεν γνωρίζουν ακόμα οι Αρχές αν έχουν να κάνουν με περίπτωση απαγωγής για λύτρα, αρπαγής με πρόθεση την τέλεση κάποιας άλλης εγκληματικής ενέργειας ή για κάποια προσωπική ή οικονομική διαφορά του θύματος με τους δράστες.

Στις Αρχές έχει σημάνει συναγερμός για το περιστατικό και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα αλλά και για να διαπιστωθούν τα ακριβή κίνητρα των δραστών, ώστε να ληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του θύματος προσπάθησε να επικοινωνήσει στο κινητό τηλέφωνο του γιου της πολλές φορές δίχως όμως αποτέλεσμα. Αυτό που προβληματίζει τις Αρχές είναι ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας μπορεί να είναι γνωστός στον χώρο του, όμως δεν έχει εκείνη την οικονομική επιφάνεια που θα τον καθιστούσε εύκολα στόχο και έτσι κρατούν τις επιφυλάξεις τους για τις προθέσεις των δραστών.

Στον αντίποδα, μία εύλογη απορία είναι, γιατί να στήσουν έτσι την επίθεσή τους και να την κάνουν να μοιάζει με αστυνομική επιχείρηση όταν θα μπορούσαν να του επιτεθούν, αν είχαν άλλες προθέσεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και κυρίως της νύχτας με λιγότερη θεατρικότητα…

Από την Αστυνομία έχουν ληφθεί υλικά κλειστών κυκλωμάτων από παρακείμενες επιχειρήσεις τα οποία αναλύονται λεπτομερώς, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν οι αστυνομικοί τις κινήσεις των δραστών και την κατεύθυνση διαφυγής τους.

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα