Εκρηξη μηχανισμού στο Κολωνάκι - Δύο τραυματίες, αστυνομικός και νεωκόρος

Εκρηξη μηχανισμού στο Κολωνάκι -  Δύο τραυματίες, αστυνομικός και νεωκόρος

Εκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί της Πέμπτης στο Κολωνάκι. Μπροστά στην είσοδο του ναού του Διονυσίου Αρεοπαγείτη

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει τραυματίας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού. 

 Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε μεταλλικό κουτί το οποίο, σύμφωνα με τον Γ.Γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, εντόπισε ο νεωκόρος της εκκλησίας και ειδοποίησε πεζή περιπολία του Α.Τ. Συντάγματος που βρισκόταν στο σημείο.

Ο αστυνομικός φαίνεται να πήρε το κουτί και προσπάθησε να μετακινήσει το κουτί μαζί με τον νεωκόρο, το οποίο εξερράγη, τραυματίζοντας τους δύο άνδρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μηχανισμός που προκάλεσε την έκρηξη ήταν τοποθετημένος σε μεταλλικό κουτί. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην πλαϊνή είσοδο της εκκλησίας και σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

 Συγκεκριμένα η  έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 π.μ. Λυκαβηττού και Σκουφά δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγείτου απέναντι από σχολείο, στον χώρο μεταξύ του φημισμένου καφέ «Φίλιον» και στον ιερό ναό του Αγ. Διονυσίου.

Η έκρηξη στο Κολωνάκι ήταν ισχυρή, Μάρτυρες περιγράφουν μια μεγάλη λάμψη και εκκωφαντικό θόρυβο.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο γνωστό καφέ ανέφερε στον ΣΚΑΙ ότι η έκρηξη ήταν ισχυρή.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ επικαλούμενος αυτόπτη μάρτυρα, είπε ότι είδε τραυματισμένο αστυνομικό. Λίγο αργότερα έσπευσαν τέσσερις αστυνομικοί με μοτοσικλέτες και απέκλεισαν την περιοχή 

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός δεν έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά, ωστόσο μεταφέρθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

“Δολοφονική ενέργεια – Ήθελαν αίμα”

Δεν επέλεξαν όμως απλά να κάνουν ένα συμβολικό χτύπημα. Δεν φρόντισαν να κάνουν κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα και έτσι έβαλαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νεωκόρος της εκκλησίας ήταν αυτός που εντόπισε τον μηχανισμό και μάλιστα προσπάθησε αντιλαμβανόμενος περί τίνος πρόκειται να προστατέψει τον Ναό (παίρνοντας μεγάλο ρίσκο) να τον απομακρύνει από την πλαϊνή είσοδο όπου είχε τοποθετηθεί.

Το γεγονός ότι ο μηχανισμός εξερράγη την ώρα που έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί προκαλεί αρκετές υποψίες. Ο εκπρόσωπος των Αστυνομικών Σ. Μπαλάσκας λέει ότι οι δράστες ήθελαν θύματα, πιθανότατα είχαν στόχο τους αστυνομικούς.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα