Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ξεκινά η πολύκροτη δίκη στην Κρήτη

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ξεκινά η πολύκροτη δίκη στην Κρήτη

Στις αίθουσες του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, με τους συνολικά 12 κατηγορούμενους να βρίσκονται στο εδώλιο, ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το cretapost, γύρω στις 9:00 το πρωί ολοκληρώθηκε η μεταγωγή των κατηγορουμένων στο δικαστήριο, κάτω από ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία.

Μεταξύ των κατηγορουμένων 8 παραμένουν προφυλακισμένοι ενώ άλλοι τέσσερις είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους στις αρχές του φθινοπώρου.

Η ακροαματική διαδικασία, αναμένεται να ξεκινήσει με την καθηλωτική – όπως αναμένεται να είναι – κατάθεση του ίδιου του απαχθέντα Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος θα εξιστορήσει στους δικαστές όλα όσα έζησε στη διάρκεια της πολύμηνης απαγωγής του, συμπληρώνει το cretapost.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων, που ανέρχονται σε μεγάλο αριθμό, αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, γεγονός που σημαίνει ότι η δίκη θα διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως κάποιοι από τους κατηγορούμενους αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα