Άνδρας με μαχαίρι στην πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα

Άνδρας με μαχαίρι στην πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα

Συνελήφθη ο άνδρας που εισέβαλε στην πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος άνδρας εισέβαλε στο κτίριο λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, πηδώντας από τα κάγκελα στον αύλειο χώρο της πρεσβείας που βρίσκεται επί της οδού Β. Σοφίας.

Έπειτα από δύο ώρες, πείστηκε από διαπραγματευτή της αστυνομίας και μεταφραστή να παραδοθεί και τώρα μένει να διαπιστωθεί γιατί προέβη σε αυτή την ενέργεια. Μετά τη σύλληψή του, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ένοπλος ο άνδρας ήταν σερβικής καταγωγής και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Συναγερμος σήμανε το πρωί του Σαββάτου στην Αστυνομία, μετά την ειδοποίηση απο τους ανθρώπους της πρεσβείας της Σερβίας ότι ένας άνδρας με μαχαίρι έχει εισβάλει στον χώρο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης πήδηξε απο τα κάγκελα και βρέθηκε στον αύλειο χώρο της πρεσβείας, με τις πρώτες συγκεχυμένες και ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες να αναφέρουν ότι κρατά ομήρους.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, καθώς και διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να προσπαθήσει να πείσει τον δράστη να παραδοθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες απο αστυνομικές πηγές, ο άνδρας ήταν σερβικής καταγωγής και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τελικώς, ο διαπραγματευτής της Αστυνομίας τον έπεισε να παραδοθεί και τώρα μένει να αποαφηνιστεί γιατί προέβη σε αυτήν την κίνηση.

Η πρεσβεία της Σερβίας βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 108, στο ύψος της Πλατείας Μαβίλη, στο κέντρο της Αθήνας.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα