Γεμάτη αποτυπώματα και DNA η βόμβα στην οικία Ντογιάκου – Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Γεμάτη αποτυπώματα και DNA η βόμβα στην οικία Ντογιάκου – Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχει μεταφερθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα. Όπως διαπιστώθηκε στην ανάλυση που έγινε στα ειδικά εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής η βόμβα περιείχε περισσότερο από ένα κιλό πυρίτιδα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών, καθότι είναι ακέραιη κι έτσι εξετάζεται για τυχόν αποτυπώματα και DNA, πράγμα το οποίο είναι ένα «δώρο» για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Το λάθος στη συνδεσμολογία είναι ένα από τα στοιχεία που μαρτυρά απειρία των κατασκευαστών του εκρηκτικού μηχανισμού, με τις Αρχές να θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με αρχάριους, οι οποίοι ωστόσο μιμούνται τη συνδεσμολογία της πρώτης γενιάς των «Πυρήνων της Φωτιάς», κάτι που δεν αφήνει την ΕΛ.ΑΣ. να τους παίρνει «αψήφιστα», παρά δίνει ιδιαίτερο βάρος στην εξάρθρωση της νέας ή νεοεμφανιζόμενης ομάδας. Την ίδια στιγμή, οι Αρχές αναζητούν τα κίνητρα των δραστών.

Ντογιάκος: Δεν έχω δεχθεί απειλές – Γλιτώσαμε από τύχη

«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ» είπε στην κατάθεσή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, λίγες ώρες μετά περιστατικό. «Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι», λέει ο εισαγγελέας ο οποίος στο παρελθόν έχει χειριστεί «βαριές» υποθέσεις, όπως τη Χρυσή Αυγή και το δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα.

Από το περιβάλλον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου λένε ότι ίσως η ενέργεια αυτή σχετίζεται με το ότι «εδώ και 3 χρόνια, στοχοποιείται λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του».

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, όσο και οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων. καταδίκασαν την απόπειρα επίθεσης κατά του Ισίδωρου Ντογιάκου.

Το χρονικό

Η βόμβα εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης έπειτα από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε δύο ΜΜΕ.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου.

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια.

Το «προφίλ» του αντεισαγγελέα - Ποιες υποθέσεις έχει χειριστεί

Με θητεία στον εισαγγελικό κλάδο τριάντα και πλέον ετών ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο της επικαιρότητας, αυτή τη φορά όχι για υπόθεση την οποία έχει χειριστεί αλλά γιατί σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι του στο Βύρωνα εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

Ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός έχει ένα «βαρύ» βιογραφικό και το όνομά του απασχολεί τα πρωτοσέλιδα του Τύπου από τη δεκαετία του 90, όταν είχε αναλάβει να ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε αποκτήσει την περιβόητη βίλα στην Εκάλη.

Αργότερα, ο ίδιος ερεύνησε την υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων, η οποία τελικά κατέληξε στο αρχείο.

Το όνομα του κ. Ντογιάκου είχε βρεθεί και πιο πρόσφατα όμως στην κορυφή της επικαιρότητας λόγω της έρευνας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μαζί με τις ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός αποφάσιζε για το αν οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής όπως και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα έπρεπε να προφυλακιστούν ή όχι.

Το διάστημα των ανακρίσεων, ωστόσο, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Ντογιάκος, που είχε εκλεγεί επί δυο θητείες προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών, βρέθηκε στο στόχαστρο με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση να του αποδίδουν πολιτικές σκοπιμότητες και να τον χαρακτηρίζουν ως «υποχείριο του Σαμαρά».

 

ant1news

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: