Θρήνος και οργή από εκατοντάδες Έλληνες στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα θα πουν στις 14.00 ώρα Ελλάδας οι γονείς, συγγενείς, φίλοι και περισσότεροι από 2000 ομογενείς και Ελλαδίτες που αναμένεται να φτάσουν στους Βουλιαράτες. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι θα ακουστεί από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Αυτή την ώρα γίνεται η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα που σκοτώθηκε από την αλβανική αστυνομία στο χωριό Βουλιαράτες. 

 Δείτε εικόνα ζωντανά από το Himara.gr

Χιλιάδες κόσμου είναι στο χωριό από το πρωί και φωνάζουν συνέχεια συνθήματα στην μνήμη του αδικοχαμένου 35χρονου αλλά και εναντίον της Αλβανίας.

Μνημείο στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας

Στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πήγαν πάρα πολλοί άνθρωποι για να αποτίσουν φόρο τιμής και μάλιστα σχημάτισαν με πέτρες τις λέξεις Αθάνατος και Ήρωας.

 Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας της αλβανικής αστυνομία στα σύνορα με την Ελλάδα αλλά και στους Βουλιαράτες, όπου θα παραστεί πλήθος κόσμου στην κηδεία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός την 28η Οκτωβρίου από πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί στα σύνορα πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε αυτοκίνητα και πούλμαν που μεταφέρουν κόσμο στους Βουλιαράτες, υπό τον φόβο να υπάρξουν έκτροπα.  

Μάλιστα, αλβανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για συλλήψεις Ελλήνων στην Αλβανία.  Αρχικά το Faxnews έκανε λόγο για κράτηση δύο Ελλήνων στα σύνορα, ενώ στην συνέχεια ανέβασε τον αριθμό σε τρεις, ωστόσο πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κάνουν λόγο για τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων.

Το Faxweb ανέφερε ότι οι Έλληνες που κρατούνται στην Αλβανία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για υποκίνηση μίσους μεταξύ εθνών και θρησκειών. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πάντως, κάνουν λόγο για απλές προσαγωγές, τονίζοντας ότι οι νεαροί θα οδηγηθούν στην Κακαβιά για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, μπλόκο από τις αλβανικές αρχές στο τελωνείο «έφαγαν» 12 Βορειοηπειρώτες που ζουν και εργάζονται στην Ζάκυνθο καθώς φορούσαν μπλουζάκια με την ελληνική σημαία και την σημαία της Βορείου Ηπείρου, ενώ κατά την διάρκεια ελέγχου βρήκαν και ένα πανό. Τελικά τους επιβλήθηκε 24ωρη απαγόρευση εισόδου στην Αλβανία και επέστρεψαν σε ελληνικό έδαφος. 

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Εξονυχιτικοι είναι οι έλεγχοι των Αλβανών στα σύνορα σε όσους επιχειρούν να παραστούν σήμερα στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Όπως καταγγέλλει ένας από αυτούς οι Αλβανοί αστυνομικοί των “έγδυσαν” για να δουν τα τατουάζ του, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να παραδώσουν την ελληνική σημαία.

Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία Έλληνα ταξιδιώτη ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί τον κατέβασαν από το λεωφορείο, τον οδήγησαν σε ένα μικρό δωμάτιο και εκεί ουσιαστικά τον έγδυσαν.

Όπως μεταφέρει ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στα σύνορα ο νεαρός που επιχείρησε να περάσει στην Αλβανία κατήγγειλε ότι οι Αλβανοί του απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα γιατί είχε στο κορμί του τατουάζ με αρχαία ελληνικά σύμβολα.

Άλλος νεαρός κατήγγειλε ότι οι Αλβανοί του ζήτησαν να παραδώσει την ελληνική σημαία που είχε μαζί του και όταν εκείνος το αρνήθηκε απαγορεύτηκε και σε εκείνον η είσοδος στη χώρα.

Οι έλεγχοι των Αλβανών στα σύνορα είναι πολύ σχολαστικοί και από την ελληνική πλευρά οι αστυνομικοί συστήνουν σε όσους επιχειρούν να περάσουν σήμερα στα σύνορα να αφήσουν πίσω τους αντικείμενα όπως σημαίες ή μπλουζάκια τα οποία μπορεί να τους “μπλοκάρουν την είσοδο στην Αλβανία.

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση 

Έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό, κάνουν, από το πρωί, τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από παράγοντες και των δύο υπουργείων σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, «καλούνται οι Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν το νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».

Θρήνος στους Βουλιαράτες 

Το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα θα πουν στις 14.00 ώρα Ελλάδας οι γονείς, συγγενείς, φίλοι και περισσότεροι από 2000 ομογενείς και Ελλαδίτες που αναμένεται να φτάσουν στους Βουλιαράτες.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι θα ακουστεί από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία έφτασε χθες στους Βουλιαράτες το φέρετρο με τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Μετά από 11 ημέρες ταλαιπωρίας των γονιών και ασέβειας προς τον νεκρό από τις αλβανικές Αρχές η σορός έφτασε λίγο μετά τις 16:00 της Τετάρτης στο χωριό.

Γονείς, συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στο πατρικό του προκειμένου να θρηνήσουν και να αποχαιρετήσουν τον 35χρονο.Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας φορούσε στρατιωτική περιβολή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ θα ταφεί με τα στρατιωτικά ρούχα του.

 

Εδώ θα ταφεί ο Κωνσταντίνος Κατσίφας 

Σκεπασμένος με την ελληνική σημαία είναι ο τάφος του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Ο 35χρονος ομογενής ο οποίος έπεσε νεκρός στις 28 Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες από πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στους Βουλιαράτες προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Το χωριό έχει γεμίσει ελληνικές σημαίες και η σορός του είναι από χθες το απόγευμα στο πατρικό του σπίτι, σύμφωνα με τις παραδόσεις. Το μνήμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα είναι ήδη σκεπασμένο με την ελληνική σημαία

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα