Συγκέντρωση ενάντια στην κυριακάτικη εργασία σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση ενάντια στην κυριακάτικη εργασία σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του Συντονισμού Δράσης ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη του Συντονισμού, βρίσκονται έξω από γνωστό πολυκατάστημα και με πανό και συνθήματα, εκφράζουν την αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Την ίδια ώρα στον Πειραιά, μέλη της συλλογικότητας Reworkers έχουν αποκλείσει την είσοδο του καταστήματος των Jumbo στην οδό Πειραιώς, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Με σύνθημα «Αργία είναι κάθε Κυριακή», η διαμαρτυρία λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Όπως τονίζουν οι Reworkers, «η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κλείνει το μάτι στο μεγάλο κεφάλαιο και βάζει στο επίκεντρο της εκμετάλλευσης, για ακόμη μια φορά, τον κόσμο της εργασίας. Βάζει στο στόχαστρο όλους αυτούς που εργάζονται στον χώρο του εμπορίου και της εστίασης και διευκολύνει περιπτώσεις σαν και αυτές που μάθαμε στα καταστήματα Μουστάκας, στα H&M, στα Jumbo, στα Έβερεστ, στα Μικέλ και στις υπόλοιπες σύγχρονες εργασιακές γαλέρες».

Μία από αυτές τις γαλέρες, είναι και το εν λόγω κατάστημα των Jumbo στην οδό Πειραιώς, έξω από το οποίο οι Reworkers έστειλαν μήνυμα κατά της κυριακάτικης λειτουργίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Μαζί με τις «Λευκές νύχτες» και τις «Μαύρες Παρασκευές», οι «Χαμένες Κυριακές» επιδιώκουν να αποτελειώσουν κάθε συζήτηση περί ελεύθερου χρόνου και ξεκούρασης, σημειώνουν οι Rewoekres, υπενθυμίζοντας ότι η Κυριακάτικη αργία αποτελεί κεκτημένο του κόσμου της εργασίας που κατακτήθηκε με αγώνες, και με αγώνες είμαστε αποφασισμένοι να την υπερασπιστούμε.

Όπως αναφέρουν:

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να δώσουμε την μάχη ενάντια στην κατάργησή της. Μια μάχη για την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς. Τις Κυριακές λοιπόν δεν εργαζόμαστε, δεν ψωνίζουμε. Διεκδικούμε την ζωή. Αγωνιζόμαστε για αξιοπρέπεια.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να οργανωθούν στα σωματεία τους. Καλούμε επίσης σε μποϊκοτάζ των καταστημάτων που παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές.

Ποτέ την Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά – αυξήσεις στους μισθούς, λιγότερη δουλειά.

Δεν τους χαρίζουμε τις Κυριακές – στο διάολο να πάνε οι πολυεθνικές

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία

Διεκδικούμε:

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον Κλάδο | Αύξηση κατώτατου μισθού ΤΩΡΑ | Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους/ες | Μείωση Εργάσιμου Χρόνου

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη - κερδίζουμε το παρόν

thestival

left