Στεφάνι στο Μνημείο Ελληνοϊταλικής Φιλίας στην Κέρκυρα κατέθεσε ο Ματταρέλα

Στεφάνι στο Μνημείο Ελληνοϊταλικής Φιλίας στην Κέρκυρα κατέθεσε ο Ματταρέλα

Στεφάνι στο Μνημείο Ελληνοϊταλικής Φιλίας, στον Κήπο του Λαού, στα Παλαιά Ανάκτορα στην Κέρκυρα, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλα.

Ο κ. Ματταρέλα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» της Κέρκυρας, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο που τον υποδέχθηκε στην Κεφαλονιά. Τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, υποδέχθηκαν οι Διοικητικές και Στρατιωτικές Αρχές του νησιού, ενώ αμέσως μετά μετέβη στο Μνημείο Πεσόντων Ιταλών της Μεραρχίας Acqui, όπου τον περίμενε και μία Ιταλική Διμοιρία.

Σε κλίμα συγκίνησης ο Σέρτζιο Ματταρέλα κατέθεσε στεφάνι στους πεσόντες, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Να σημειωθεί ότι τον περσινό Σεπτέμβριο, σε μία σεμνή τελετή που είχε πραγματοποιηθεί στο μνημείο των πεσόντων της Μεραρχίας Acqui στον Κήπο του Λαού, απέδωσε τιμή και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι συνοδευόμενος από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από την Ιταλική αντιπροσωπεία, αναχώρησε για τη Ρώμη, ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όταν Ιταλοί, μόνιμοι κάτοικοι της Κέρκυρας, τον πλησίασαν έξω από το μνημείο της Ελληνοϊταλικής Φιλίας και του εξέφρασαν τη συγκίνηση τους για την επίσκεψή του στο νησί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα